Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfritt fröknäcke med havre – vegan – bra recept
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
1
plåt
Ingredienser
1x
2x
3x
2
dl
glutenfria havregryn
0,5
dl
hela linfrön eko eller chiafrön
0,5
dl
solroskärnor
0,5
dl
sesamfrön
1
msk
fiberhusk / psylliumhusk
0,5
tsk
salt
0,5
dl
rapsolja
2
dl
vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. (Obs! Man kan även grädda på 150 grader och sedan eftergrädda på 50 grader)
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
Rör om till en geléliknande deg.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
Placera ut degen på bakplåtspappret.
Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
Dra bort det översta bakplåtspappret.
Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter.
Låt svalna.
Bryt sedan till bitar.
Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet.
Förvara i en glasburk med lock.
Video
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!