Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på krämig vegansk potatissallad med äpple och curry
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
800
g
kokt färsk potatis
2
st.
äpplen
(i tärningar)
200
g
sockerärtor
1
knippe
rädisor (skivade)
1
st.
stor lök (finhackat)
(går att byta ut till flera små salladslökar)
0,5
st.
kruka gräslök
(hackade)
1,5-2
dl
kapris
Sås
4
dl
krämig kokosmjölk
(går att variera med exempelvis vegansk creme fraiche)
1
msk
saft från färsk citron
1
tsk
agavesirap
1-2
msk
äppelcidervinäger
1,5
tsk
salt
1
knivsudd
svartpeppar
1-1,25
msk
curry
(eller efter smak)
Instruktioner
Koka färskpotatisen i cirka 15-20 minuter.
Känn med en sticka att de är klara.
Häll bort vattnet och låt svalna.
Blanda ihop ingredienserna till
såsen
i en skål.
Skölj äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tärningar.
Skölj rädisor och sockerärtorna.
Skiva upp rädisorna.
Halvera
potatisarna
och sockerärtorna.
Häll av vätskan från kaprisen.
Rör ner alla ingredienser i såsen.
Smaka av kryddningen.
Låt gärna såt till sig i kylskåpet innan servering.
Toppa med hackad gräslök, skivade rädisor och kanske lite tusensköna.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!