Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili
Inga betyg än
Print Recipe
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
4
st.
medelstora rödbetor
(4 medelstora rödbetor avser cirka 280 g.)
1
st.
liten gul lök
0,5
dl
torkade gröna
linser
(kan innehålla spår av gluten, se förpackningen)
0,5
msk
kokosolja
(att steka i)
1-2
st.
pressade vitlöksklyftor
1
msk
färskriven ingefära
0,25-0,5
st.
röd
chili
(eller efter smak)
6
dl
vatten
1
st.
tärning grönsaksbuljong
0,5
st.
citron, saft och rivet skal
salt och svartpeppar
Instructions
Skölj, skär bort kanterna och tärna
rödbetorna
samt skala och finhacka löken.
Fräs i kokosolja.
Tillsätt den pressade vitlöken, rivna ingefäran och den finhackade chilin.
Fräs lite innan du tillsätter vatten och buljongtärning.
Lägg även i de sköljda linserna och låt puttra under lock tills
rödbetorna
är mjuka och linserna färdigkokta, cirka 20 minuter.
Mixa sedan soppan slät.
Tillsätt rivet citronskal- och saft samt salt och peppar efter smak och koka upp.
Serveringstips
Servera gärna ihop med en klick kokosgrädde eko eller
hemmagjord aioli
, uppskuren avokado och pumpakärnor.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!