Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på saffranspannkaka – bra recept – vegansk och sockerfri
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
form (cirka 20 * 30 cm)
Ingredienser
1x
2x
3x
Saffranspannkaka
1
l
vegansk risgrynsgröt (4 portioner)
(koka grynen exempelvis med kokosmjölk, glutenfri havregrädde och cirka 0,5 tsk olivolja)
1
dl
sötmandel
2
pkt
saffran
(1 g)
1
nypa
salt
3
msk
sötin
0,5-1
tsk
vaniljpulver
2
dl
glutenfri havregrädde
300
g
hård naturell tofu
Till formen
kokosolja
Serveringstips
Vispad glutenfri havregrädde och hemmgjord raw hallonsylt.
Raw hallonsylt
200
g
färska hallon
0,5
dl
urkärnade torkade
dadlar
(cirka 30 g)
1
tsk
chiafrön
1
msk
sötin
(om man vill)
Instruktioner
Saffranspannkaka
Koka risgrynsgröten i exempelvis kokosmjölk blandat med glutenfri havregrädde.
Låt
gröten
svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och hacka mandeln.
Stöt saffran fint tillsammans med sötin och vaniljpulver i en mortel.
Rör ut kryddblandningen i havregrädden och häll den sedan i gröten.
Mixa tofun fint i en matberedare och tillsätt även den och det mesta av den hackade mandeln till gröten.
Spara lite av den hackade mandeln till garnering.
Smörj en ugnssäker form, cirka 20 * 30 cm.
Fördela ut smeten jämt och garnera med hackad
mandel
.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 80 minuter.
Låt saffranspannkakan svalna för att lättare hålla ihop när man delar upp den i bitar.
Raw hallonsylt
Mixa alla ingredienser till sylten i en matberedare och låt svälla i cirka 20 minuter. Förvara i en glasburk med lock i kylen.
Servering
Servera pannkakan med uppvispad glutenfri vispbar havregrädde och en hemmagjord hallonsylt.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!