Koka upp vatten till mungbönor och rispapper, gärna i en vattenkokare. Skölj under tiden mungobönorna i kallt vatten.
Häll mungbönorna i en gryta med kokande vatten (2 delar vatten till 1 del bönor). Koka mungobönorna mjuka i 20 minuter och smaka sedan av med salt.
Skölj under tiden grönsaker, chili och lime och gör i ordning dem enligt ingredienslistan. Lägg upp morots- och gurkstavar samt spetskål och hälften av salladslöken på ett fat. Lägg chilin i en liten skål.
Blanda jordnötssmöret med pressad vitlök, saften från 1 lime och ca 0,5 dl vatten. Smaka av jordnötssåsen med salt – såsen ska vara len och krämig.
Vänd de kokta mungobönorna med resten av salladslöken och smaka av med olja, salt och peppar.
Hacka cashewnötterna grovt och lägg i en skål.
Häll 1 del kokande vatten i ett fat med hög kant (t.ex. en pajform) och tillsätt 2 delar kallt vatten.
Servering
Lägg 1 ark rispapper i ljummet vatten och låt mjukna 10-15 sekunder. Rispappret ska vara mjukt men fortfarande hålla formen. Lägg sedan upp det på en tallrik och fyll på med grönsaker och mungbönor. Ringla över jordnötssås och strö på salladslök, cashewnötter och finhackad chili. Vik ihop sommarrullen och upprepa med resten av rispappren samt fyllningen.