Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på chiabollar - raw food bollar lakrits och choklad - glutenfritt
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
2
timmar
t
20
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
6
bollar
Ingredienser
1x
2x
3x
1
dl
sötmandlar
(50 g)
1,5
dl
soltorkade dadlar
1
msk
pumpakärnor
1,5
msk
kallpressad kokosolja
2,5
msk
kakao
1
tsk
vaniljpulver
0,5
tsk
lakritspulver
1
tsk
yaconsirap eller 0,5 tsk agavesirap
1
krm
flingsalt
1-1,5
msk
vatten
Till rullning
chiafrön
Instruktioner
Kärna ur dadlarna om de har kärnor eller kontrollera så att de är urkärnade.
Mixa alla ingredienser (utom chiafröna) tills degen far runt som en stor seg klump i matberedaren. Tillsätt en aning mer vatten om det behövs.
Forma till 6-12 bollar och rulla dem sedan i chiafrön.
Låt stå i kylen i minst 2-3 timmar innan servering för bästa resultat, gärna längre.
Video
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!