Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på sötpotatissoppa med kokosmjölk och asiatiska kryddor
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
600
g
sötpotatis
5
dl
grönsaksbuljong
(5 dl grönsaksbuljong = 1 tärning)
500
ml
kokosmjölk
0,5-1
st.
lime
(saften)
Kryddning
1
msk
rapsolja
3
msk
riven färsk ingefära
(3 msk färsk ingefära går att byta ut till 1,5 tsk mald ingefära)
0,5
st.
hackad
röd chili
(eller efter smak)
1-2
msk
citrongräs
(kan uteslutas)
0,5
tsk
mald koriander
(kan uteslutas)
0,5
tsk
spiskummin
1
tsk
kokossocker
0,5
tsk
yaconsirap
eller agavesirap
salt och svartpeppar
Dekoration
färsk koriander
Instruktioner
Skär bort fula kanter på sötpotatisen och dela sedan upp den i tärningar.
Koka tills sötpotatisen
är mjuk (cirka 10-15 minuter).
Häll av vattnet och mixa sedan sötpotatisen med kokosmjölken till en slät kräm.
Koka upp buljongtärningen i 5 dl vatten.
Mixa sedan lite i taget av buljongen med sötpotatisblandningen.
Blanda i saften från limen.
Kryddning och dekoration
Fräs upp kryddningen med oljan.
Blanda i kryddblandningen i soppan och låt puttra under omrörning i cirka 5-10 minuter på svag värme.
Smaka av soppan med salt och peppar och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Dekorera med färsk koriander.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!