Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på böngryta med kikärtor - tandoori chickpeas - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
460
g
kokta kikärtor (avrunnen vikt)
(går att blanda eller byta ut till andra
bönor
, exempelvis cannelinibönor)
500
g
krossade tomater
400
ml
kokosmjölk
1
msk
olivolja
1
st.
gul lök
1
st.
vitlöksklyfta
2
tsk
tandoori krydda
(eller efter smak)
1
msk
veggiebuljong
(motsvarar 1 grönsaksbuljongtärning)
1
msk
saft från färskpressad citron
salt och svartpeppar
Dekoration
0,5
st.
kruka hackad mynta
tandoori krydda
Instruktioner
Skala, dela och hacka löken.
Skala och finhacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök och tandoori krydda i olivoljan.
Tillsätt avrunna kikärtor, krossade tomater, buljong, citronsaft och kokosmjölk.
Koka upp och låt puttra 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Strö hackad mynta och tandoori krydda över grytan.
Till servering
Servera med exempelvis ris eller durra och en sallad på exempelvis mache, paprika, pumpakärnor och
äpple
.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!