Rör ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ner vatten och olivolja till en deg.
Låt degen stå kylt i minst 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen och knåda den lätt.
Baka ut till en stor rund pizza eller 2 mindre på en plåt med bakplåtspapper.
Använd lite mer mjöl på händerna när du plattar ut.
Förgrädda i cirka 12 minuter.
Tomatsåsen
Skölj, torka av och skiva upp tomaterna i mindre bitar.
Mixa tillsammans med alla övriga ingredienser till tomatsåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen rinna av med en fin sil i en bunke så den inte blir så vattning. (Om ni använder krossade tomater istället för färska tomater behöver det inte rinna av).
Snurra runt, tippa och slå lätt med silen i luften så går det fortare.
Spara vätskan i kylen och drick som shots vid ett annat tillfälle.
Topping
Ta ut pizzan, fördela ut tomatsåsen jämt och lägg på valfri topping.
Om man vill kan man ringla på lite mer olivolja. Grädda ytterligare cirka 10 minuter.
Lägg på de färska örterna och salladen först när pizzan är färdiggräddad.