Rör ihop olivoljan med pressad vitlök, saft från citron och lite rivet citronskal, salt, peppar och hackad basilika.
Ställ åt sidan.
Rabarberchutney
Väg upp och skiva sedan upp rabarbern i mindre bitar.
Lägg i en panna eller kastrull tillsammans med agavesirap, äppelcidervinäger, ingefära och salt.
Koka eller fräs upp på lätt på svag värme tills rabarbern är mjuk (cirka 20 minuter).
Rör om då och då.
Mosa och blanda ihop med en gaffel till den konsistens som föredras.
Grillad aubergine och sötpotatis
Skär auberginen i skivor på längden (cirka 1 cm tjocka).
Om man vill avbeska: Salta på bägge sidor och lägg skivorna på hushållspapper i cirka 20 minuter. Skölj sedan skivorna med vatten och torka av med en handduk.
Skär ett rutmönster i snittytan.
Klyfta upp sötpotatisen och placera den samt auberginen på ett bakplåtspapper.
Ringla över lite olivolja, salta lätt och grilla på 225 grader i cirka 20 minuter eller tills de känns klara och har fått lite färg. Vänd några gånger.
Det går även bra att grilla på en vanlig grill. Då kan man förkoka sötpotatisen i cirka 10 minuter. Pensla då på lite olja och salta innan grillning.
Lägg upp direkt på tallrikar. Pensla på den kalla dressingen ovanpå auberginens rutmönster.