Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på spenatpaj med basilika och vegansk fetaost – glutenfri
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
1
timme
t
20
minuter
minuter
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Pajdeg
2
dl
rårismjöl eller bovetemjöl
1
dl
glutenfria
havregryn
1
dl
majsmjöl
2
tsk
psylliumfröskal / fiberhusk
1
dl
olivolja eller rapsolja
3
msk
kokosolja (rumsvarm)
3-6
msk
vatten
(eller mer)
1
nypa
salt
Fyllning
1
liten
gul lök
260
g
färsk spenat
230
g
vegansk fetaost
/greek block
0,5
dl
krämig kokosmjölk
300
g
naturell extra hård tofu
0,5
kruka
basilika (bladen)
1-2
st.
vitlöksklyfta (pressad)
2-3
tsk
veggiebuljong
några
droppar
saft från färsk citron
salt och svartpeppar
Instruktioner
Pajdeg
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke.
Rör sedan ner olivolja, kokosolja och vatten och arbeta ihop till en deg med händerna. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Smörj en pajform med lite kokosolja.
Tryck ut degen i pajformen (ca 25 cm i diameter).
Låt gärna pajskalet stå kylt i 20 minuter.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning
Grovhacka löken och skär upp tofu och greek block i stora fyrkanter.
Mixa sedan lök, tofu, spenat, basilikablad och kokosmjölk i exempelvis en matberedare.
Pressa i vitlök, lite citronsaft och tillsätt övrig kryddning.
Mixa sist med vegansk fetaost / greek block en kort stund så att den fortfarande är i lite bitar.
Smaka av kryddningen.
Lägg röran jämt ovanpå pajskalet med hjälp av exempelvis en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Låt pajen svalna.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!