Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på ugnsbakade fyllda paprikor med rökig mungbönsröra - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
2
dl
råris
2
dl
kokta och avrunna
mungbönor
(eller vita bönor)
4
st.
paprikor
2
dl
riven vegansk ost
(Vegansk ost finns även att köpa i de flesta mataffärer). Se även recept på hemmagjord
vegansk ost
på kokos eller havre.
4
st.
medelstora tomater, hackade
1
bit
purjolök, skivad
(om man vill)
1
krm
curry eller spiskummin
(eller efter smak)
1
krm
rökig chili
(eller efter smak)
1
msk
olivolja
salt och svartpeppar
flingsalt
Instruktioner
Koka ris och bönor enligt anvisningar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av toppen på varje paprika.
Blanda
bönor
, ost, tomater, ris, eventuell lök och olivolja.
Smaka av med kryddorna.
Fyll paprikorna med blandningen.
Sätt paprikorna i ugnsfast form.
Lägg paprikatopparna på bakplåtspapper.
Baka i ugnen i cirka 30 minuter.
Servering
Det kan även vara gott att salta paprikorna med lite extra flingsalt innan servering så kommer smakerna fram bättre.
Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, avokado och äpple.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!