Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegansk janssons frestelse – även kallad svampjansson
Inga betyg än
Print Recipe
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Ingredients
0,5-1
l
färska
trattkantareller
(eller 4 dl frysta)
2
st.
medelstora gula lökar
2
msk
kokosolja eller olivolja
10
st.
medelstora potatisar
(av skalen kan man göra potatischips)
2
msk
hackad gräslök
5
dl
havregrädde
2
dl
vegansk ost
(riven)
salt och svartpeppar
Instructions
Stek upp
svampen
lätt i oljan. Salta och peppra.
Hacka löken och stek den på svag värme.
Tvätta, skölj, skala och skär potatisen i strimlor eller grovriv den. (Potatisskalet kan du ugnsrostade med lite olja och salt och äta som chips.)
Smörj en ugnssäker form med kokosolja och lägg i hälften av potatisen.
Lägg på
svamp
, lök och den finklippta gräslöken. Täck med resten av
potatisen
.
Blanda ihop havregrädden med hälften av den rivna osten och salta och peppra lätt. Häll den i formen och strö riven ost över.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 1 timme.
Känn med en sticka att potatisen är klar.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!