Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfritt vörtbröd – julbröd med bönor och aprikos – vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
1
limpa
Ingredienser
1x
2x
3x
230
g
avrunna blandade bönor
(exempelvis kidneybönor, stora vita bönor och
kikärtor
)
1
dl
rapsolja eller olivolja
0,5
st.
mogen avokado
Chiaäggen
2
msk
chiafrön
0,5
dl
kokosmjölk
Torra ingredienser
0,5
dl
teffkorn
1,5
dl
mandelmjöl eller hela mandlar
2
msk
fiberhusk / psylliumhusk
2
tsk
bikarbonat
60
g
russin eller torkad aprikos
0,5
tsk
anis
0,5
tsk
kanel
1
tsk
kardemumma
1
tsk
malda nejlikor
0,5
tsk
ingefära
0,5
tsk
malda pomeransskal
0,5
tsk
salt
4
msk
solroskärnor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda kokosmjölken och
chiafröna
i en bunke för sig, (kallas chiaägg) och låt jäsa i 30 minuter.
Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med den halva avokadon i exempelvis en matberedare.
Mixa i alla övriga ingredienserna i (utom solroskärnorna som ska användas till topping eller blandas i på slutet).
Lägg över degen i en bytta och blanda i de grovhackade aprikoserna eller
russinen
samt solroskärnorna. Knåda lite för hand.
Lägg bakplåtspapper i en brödform eller smörj med kokosolja. Fördela ut degen jämt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Låt svalna.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!