Mixa sedan ihop alla ingredienser till pizzabotten i exempelvis en matberedare.
Klicka ut degen på bakplåtspapper och forma till 2 runda plattor (cirka 19 x 19 cm i diametern).
Grädda i mitten av ugnen på 225 g i cirka 10 minuter.
Förbered samtidigt tomatsåsen samt fyllningen genom att skala, skiva och förkoka jordärtskockan i några minuter. Skölj och hacka upp basilikan. Skiva upp champinjonerna och tomaterna. Riv tofun.
Mixa alla ingredienserna till tomatsåsen i en matberedare eller liknande. Sila sedan ur det mesta av vätskan i en fin sil (spara gärna vätskan som en hälsosam shot till ett senare tillfälle).
Bre tomatsåsen på pizzabottnarna.
Lägg på fyllningen och grädda pizzan i mitten av ugnen ytterligare ca 8 minuter. Se upp så att inte pizzan blir bränd. Vänta med att lägga på den färska ruccolan och strö över lite havssalt tills efter det att pizzorna är färdiggräddade.
Låt pizzorna svalna något och lyft sedan försiktigt över dem på tallrikar med hjälp av en stekspade.