Växtbaserad / Vegansk mat och tillbehör

Vegansk julskinka – Griljerad tofu – Gott På Julbordet

Uppskivad vegansk julskinka gjord på griljerad tofu.

Idag kom jag på den geniala idén att koka tofu för att sedan griljera den för att skapa en vegansk julskinka. Jag kokade först ett block med fast ekologisk tofu i vatten tillsammans med kryddpepparkorn, salt, lagerblad, lök och morot. Sedan griljerade jag den och garnerade med nejlikor. Dock drog den inte åt sig så mycket smak av kokprocess, så jag valde att använda en färdigrökt tofu istället som har mer smak.

Receptet på griljerad tofu / vegansk julskinka är glutenfritt, äggfritt, och veganskt / växtbaserat.

Vete i produkten blir glutenfri under fermentering.

Uppskivad vegansk julskinka gjord på griljerad tofu.

Recept på vegansk julskinka – griljerad tofu – gott på julbordet

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 2 små julskinkor

Ingredienser
  

  • 2 paket alspånsrökt tofu

Griljering

  • 3 msk senap
  • 1 msk kokosgrädde eller annan växtbaserad grädde
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk kanel 
  • 1 msk pofiber

Garnering

  • pofiber
  • hela torkade nejlikor

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rör ihop griljeringen.
  • Bred ut blandningen ovan och runt om hela tofun. 
  • Strö över lite pofiber och stick ner nejlikor på toppen. 
  • Griljera i 10–15 min. Skär julskinkan i skivor och servera.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig vegansk julskinka / griljerad tofu.

Uppskivad vegansk julskinka gjord på griljerad tofu på ett fat med grönkål och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg

[instagram-feed]