Lär dig baka gott och hälsosamt glutenfritt bröd från grunden!

ONLINEKURS

Hälsosamt, glutenfritt och växtbaserat bröd – i fem enkla steg.

Välkommen till en inspirerande onlinekurs där du lär dig baka både hälsosamt och riktigt gott glutenfritt och växtbaserat bröd – helt utan färdiga mjölmixer.

Du får tydliga steg-för-steg-filmer, smarta tips och verktyg som gör bakningen enkel – oavsett om du är nybörjare eller redan bakar glutenfritt. Med min kurs får du friheten att baka bröd som både smakar gott och är bra för din hälsa.

Att baka sitt eget glutenfria bröd handlar om mer än bara konsistensen

Det är ett sätt att ta kontroll över sin hälsa, slippa onödiga tillsatser och njuta av naturliga råvaror. Med min kurs får du inte bara recept utan också kunskap, tips och smarta steg-för-steg filmer med tydliga instruktioner. Du lär dig också vilka mjölsorter som går att byta ut mot andra och du lär dig baka det där perfekta bröden – fullt av näring.

Den här kursen är för dig som:

 vill lära dig baka hälsosamt och glutenfritt bröd.

vill ha friheten att gå en bakkurs när och var det passar dig, utan fasta tider.

vill ha koll på tekniker och råvaror – och kunna anpassa recepten efter dina behov.

vill slippa misstag och istället lyckas direkt.

vill slippa använda färdiga mjölmixer och kunna justera innehållet.

Känner du igen dig i en eller flera av punkterna? Då är min onlinekurs i glutenfritt bröd precis det du behöver för att lyckas.

Så säger några tidigare kursdeltagare:

Jag blev piggare och slapp mitt magonda som jag dragits med i många år!

5.0 out av 5.0 stars5.0

”Jag blev piggare och slapp mitt magonda som jag dragits med i många år! Nu kan jag baka hälsosamt och gott hemma – det har förändrat min vardag.”

– Terese, Kursdeltagare

Ett stort plus att recepten är både glutenfria och mjölkfria!

5.0 out av 5.0 stars5.0

”Kursen är pedagogisk och lätt att följa, perfekt för föräldrar som behöver baka glutenfritt. Jag gillade verkligen steg-för-steg filmerna i recepten som gjorde det så enkelt för mig. Ett stort plus också att recepten är både glutenfria och mjölkfria!”

Britt-Louise, Kursdeltagare

Hej! Det är jag som är Yvonne, din kursledare!

Med över 10 års erfarenhet av att baka och ta fram egna glutenfria och växtbaserade brödrecept, är jag här för att dela med mig av de kunskaper och insikter jag samlat på mig längs vägen.

Jag är utbildad diplomerad hälsokock och har skrivit 5 kokböcker där jag delar både glutenfria och växtbaserade recept med fokus på lagat och bakat från grunden.

Personligen upplevde jag själv när jag lärde mig baka glutenfritt och hälsosamt bröd att jag mådde så mycket bättre av att äta det, mindre uppsvullen mage och ett gladare humör.

Nu vill jag hjälpa dig genom att dela alla mina bästa tips och tekniker i denna utbildning för att du ska kunna baka hälsosamt och glutenfritt bröd med lätthet!

Yvonne Hedberg
Utbildare | Hälsokock

Låt mig presentera:

Hälsosamt glutenfritt bröd – bakkurs online

Lär dig baka hälsosamt glutenfritt bröd i 5 enkla steg!

Kursens innehåll:

Det här ingår i kursen:

  • Snabba teorilektioner: Glutenfria mjölsorter och bindemedel – och hur du kan byta ut dem
  • Tydliga steg-för-steg-filmer för 10 brödrecept
  • Fokus på att baka hälsosamt, glutenfritt bröd
  • Frallor, limpor, baguetter, tunnbröd, fröknäcke m.m.
  • Baka med bikarbonat, jäst eller helt utan jäsmedel
  • Skapa smakrikt hälsosamt bröd med perfekt konsistens
  • Lär dig hantera olika degar och baktekniker
  • Få smarta knep som gör bakningen både enklare och roligare
  • Om hållbarhet och förvaring
  • Lär dig blanda din egen grundmjölmix 
  • Planera din bakning så att den passar din vardag
  • Alla kursens recept som praktiska PDF-filer


 

4 ST. BONUSAR:

Just nu ingår dessa 4 värdefulla bonusar på köpet:

Bonus 1:
Brödakuten – Din personliga bakjour

Få support av mig i 2 månader efter kursstart. Skicka in bilder, ställ frågor och få personlig feedback när det kniper i köket.
Värde: 1 999 kr

Bonus 2:
Frågor och svar – Glutenfritt brödbak

Få svar på vanliga frågor om glutenfritt bröd. Slipp gissa – här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.
Värde: 499 kr

Bonus 3:
Extra recept – Festliga bonusrecept

6 unika brödrecept i PDF-format som inte finns med i kursens ordinarie innehåll. Perfekt som inspiration när du vill baka något nytt och extra gott till fest eller vardag.
Värde: 499 kr

Bonus 4:
Påläggsguide – enkla röror till brödet

En inspirerande PDF med 5 växtbaserade pålägg som passar perfekt till ditt nybakade bröd – från krämig cashewost till smakrik hummus.
Värde: 499 kr

Totalt värde på bonusar:
3 496 kr

Efter kursen kan du:

  Baka hälsosamt glutenfritt bröd med lätthet

Du kan nu baka glutenfritt bröd med fokus på hälsa och teknik. Ingen mer oro över torra eller smuliga resultat – du vet precis hur du ska göra!

  Kombinera glutenfria mjölsorter för bästa resultat

Du vet hur man kan kombinera glutenfria mjölsorter och övriga ingredienser på bästa sätt för att få bästa resultat.

  Baka flera olika sorters glutenfritt bröd

Du lär dig baka flera olika typer av hälsosamt glutenfritt bröd. Både frallor, limpor, knäcke och tunnbröd, och även festligare bröd som baguetter och tekakor.

   Du lär dig hur du undviker misstag i glutenfritt brödbak

Du får användbara tips och tricks om hur du undviker misstag och hur du gör för att lyckas bäst med hälsosamt glutenfritt brödbak.

”Ta del av min 10-åriga erfarenhet av att baka hälsosamt glutenfritt bröd!”


– Yvonne Hedberg, kursledare och författare till 5 kokböcker


Boka din plats på kursen glutenfritt bröd – bakkurs online

Fyll i formuläret för att göra din anmälan.
Priset går att dela upp på 3 eller 6 månader.

Kursen värde: 8 486 kr

Fyll i formuläret nedan för att boka din plats på kursen.

Priset på kursen: 4 990 kr (inklusive moms).

    När du klickar på "Boka min plats på kursen" godkänner du våra villkor.

    Baka gott och hälsosamt glutenfritt bröd

    Betala direkt

    Delbetala 3 månader

    Delbetala 6 månader

    Det här väntar på dig inne i bakkursen Hälsosamt glutenfritt bröd:

    Kursen innehåller 5 moduler med totalt 27 lektioner & bonusar.

    MODUL 1:
    Dyk in

    Grunderna i glutenfritt brödbak
    8 lektioner

    I den här modulen får du snabba och grundläggande teorilektioner. Utan gluten måste vi tänka annorlunda för att få brödet luftigt, saftigt och med en härlig konsistens.

    • Glutenfria mjölsorter och bindemedelVilka går att byta ut mot vilka?
    • Tekniker för formning och gräddning
    • Jäsmetoder och konsistens

    MODUL 2:
    Enkla bröd

    Vi bakar bröd – steg för steg med bikarbonat
    7 lektioner

    Nu börjar vi baka med bikarbonat eller helt utan jäsmedel. Du får steg för steg guidning för alla recept, vilket ger dig en bred erfarenhet så att du ska känna dig trygg med din glutenfria brödbak.

    • Baka olika sorters bröd som bland annat limpor, fröknäcke, tunnbröd och scones.
    • Baka gott och enkelt utan jäsning med och utan bikarbonat.
    • Steg-för-steg filmer i alla recept

    MODUL 3:
    Godjäst bröd

    Vi bakar bröd – steg för steg med jäst
    6 lektioner

    Nu börjar vi baka med jäst. Du får steg för steg guidning för alla recept, vilket ger dig en bred erfarenhet så att du ska känna dig trygg med din glutenfria brödbak

    • Baka olika sorters hälsosamt bröd som bland annat frallor, baguetter och kuvertbröd
    • Få till en perfekt konsistens och en frasig brödskorpa.
    • Steg-för-steg filmer i alla recept

    MODUL 4:
    Avrunda

    Vi avrundar med smarta tips
    3 lektioner

    Nu när du har lärt dig om olika baktekniker fokuserar vi på trygghet och praktiska tips – så du känner lust och självförtroende att fortsätta baka på egen hand.

    • Smarta tips och tricks som gör bakningen både enklare och roligare
    • Hållbarhet och förvaring – för fräscht bröd och mindre matsvinn
    • Blanda din egen grundmjölmix – tidssmart och hållbart

    MODUL 5:
    Resultat

    Fortsätt baka på egen hand
    3 lektioner

    I denna modul lär du dig att undvika vanliga misstag och hur du planerar ditt bakande så att det enkelt blir en naturlig del av din vardag.

    • Vanliga misstag – och hur du undviker dem
    • Anpassa bakningen efter dig – med eller utan egna experiment
    • Så planerar du ditt bakande efter din livsstil

    Fyll i formuläret för att göra din anmälan.

    Så säger några av mina kokboksköpare:

    Fantastisk bok!

    Otroligt fin bok med lättlagade och hälsosamma recept. Samtliga recept vi hittills hunnit testa har ätits med väldigt god aptit. Rekommenderas! 

    Sara – Kokboksköpare – Min första vegomat

    Världsklass!

    Som alltid levererar Yvonne världsklass! På ett enkelt informativt sätt som både inspirerar och vägleder mig i precis rätt riktning.

    Anna – Kokboksköpare – Min första vegomat

    En riktig matskatt!

    Denna härliga pärla bland kokböcker ramlade jag över på en hälsomässa jag besökte. Boken innehåller jättegoda och i mitt tycke lättlagade recept. När man tittar på de fina bilderna blir man verkligen peppad på att testa på och laga nya rätter, att det sedan är både gott och nyttigt gör ju inte saken sämre!! Rekommenderas varmt till alla som vill äta både gott och samtidigt tänka på sin hälsa!

    Linda – Kokboksköpare – Skapa din hälsa

    Kursmodellen DEGAR

    Vi använder vår unika kursmodell DEGAR, utvecklad av oss för att ge dig bästa möjliga resultat.

    Stegvis utveckling
    Vi börjar med grunderna och bygger upp din kunskap steg för steg – från baknyttiga teorilektioner till att du tryggt kan baka dina egna glutenfria bröd.

    Fem genomtänkta moduler
    I DEGAR-modellen går du från att dyka in i den glutenfria bakvärlden, via enkla bröd, till jästa bröd – och avslutar med tips, fördjupning och nästa steg i din bakresa.

    Flera baktekniker
    Du får prova på olika tekniker som formning, kavling, kalljäsning, bikarbonat, och vanlig jäsning – så att du blir trygg oavsett recept.

    Tips och tricks
    Du får smarta tips och genvägar för att undvika vanliga misstag – och lär dig planera din bakning så att den passar in i just din vardag.


    ”Med enkla och tydliga steg lär den här pedagogiska modellen
    dig att baka riktigt gott och hälsosamt glutenfritt bröd.”

    Har du frågor? Här får du svaren!

    Vilka förkunskaper kräver utbildningen?

    Utbildningen kräver inga förkunskaper. Du får tydliga instruktioner genom både videolektioner och bildspel, text och tal som gör det enkelt att följa och genomföra varje steg. Kursen passar både nybörjare och dig med viss erfarenhet av bakning.

    Innehåller kursen recept utan soja eller andra vanliga allergener?

    Ja kursen innehåller recept utan vanliga allergener som soja, laktos och ägg (alla recept är glutenfria, mjölkfria och äggfria). När det är en mindre mängd nötter eller frön i recepten kan man utesluta eller ersätta dem. Recepten är både med och utan nötmjöl.

    Vart hittar jag ingredienser till recepten?

    I kursen använder vi ingredienser som du oftast hittar i vanliga, välsorterade matbutiker. Några mjölsorter, som rårismjöl eller fullkornsrismjöl, kan ibland vara svåra att hitta i butik – men de finns enkelt att beställa på nätet. Vanligt rismjöl brukar däremot finnas i de flesta butiker.

    Vad kostar kursen?

    Kursen kostar 4 990 kr (inkl. moms). Avgiften går att dela upp på 3 eller 6 månader utan extra kostnad.

    Hur länge har jag tillgång till kursen?

    Du har tillgång till kursen så länge du vill.

    Är kursen live eller kan jag gå den i min egen takt?

    Kursen är helt förinspelad, så du kan gå den helt i din egen takt.

    Hur går jag med i den här utbildningen?

    Du anmäler dig via formuläret och direkt efter att betalningen för fakturan är inkommen får du länken till hela kursen skickad till din mailadress. Om du väljer att dela upp betalningen får du ändå tillgång till hela kursen direkt efter att första delfakturan är betald. Du kan sedan sätta igång och gå kursen helt i din egen takt.

    Behöver jag köpa en massa specialredskap för att kunna baka glutenfritt?

    Nej du behöver inga direkta specialredskap, bara vanliga bakredskap. Du kan dock även behöva en visp med degkrokar. I ett eller två recept använder vi även en matberedare för att mixa ingredienser.

    Vilka mjölsorter används i kursens recept?

    Vi använder bland annat bovetemjöl, durramjöl, fullkornsrismjöl eller rårismjöl, majsmjöl, teffmjöl och mandelmjöl. I kursens teoridel lär du dig hur du kan byta ut mjölsorter mot andra.

    Jag vill boka utbildningen, kan man dela upp betalningen?

    Ja, du kan välja om du vill betala kursen direkt eller dela upp på 3 eller 6 månader utan extra kostnad. Fyll i formuläret här för att göra din bokning

    Måste man väga mjölet i kursens recept?

    Nej, i den här kursen använder vi enbart deciliter (dl), matskeds- (msk) och teskedsmått (tsk) i alla recept. Du behöver alltså ingen våg för att väga upp de olika mjölsorterna. Vi har valt volymmått för att göra bakningen så smidig och lättillgänglig som möjligt – särskilt för dig som kanske är ny på glutenfri bakning. I något enstaka recept kan det förekomma att du väger en ingrediens, till exempel grönsaker, men det är undantag.

    Ingår det brödrecept i kursen?

    Ja! I kursen får du både brödrecept som utskrivbara PDF-filer och detaljerade steg-för-steg-filmer till varje recept.


    Ska vi sätta igång och baka då?

    Kanske är det första gången vi möts? Då säger jag hej jag heter Yvonne Jag har bakat glutenfritt i över 10 år, skrivit flera kokböcker och hjälpt tusentals personer att lyckas med sina glutenfria bröd.

    Men jag vet hur det känns att stå där med ett degigt eller smuligt bröd och undra vad som gick fel. Jag vet också hur fantastiskt det känns när man tar ut en perfekt limpa ur ugnen – som smakar precis som riktigt hälsosamt glutenfritt bröd ska smaka!

    Jag har lagt ner år av experimenterande och finslipande för att hitta de bästa metoderna och knepen för att få glutenfritt och växtbaserat bröd att bli både gott och hälsosamt. Och nu vill jag vill lära dig all denna kunskap i den här kursen – så att du slipper göra alla nybörjarmisstag.

    Så om du vill slippa gissa dig fram och istället få en beprövad metod för att baka fantastiskt gott och hälsosamt glutenfritt bröd – då är den här kursen för dig!

    Fler kommentarer från tidigare kokboksköpare:

    Goda recept!

    Har provbakat flera recept och både jag, sambon och barnen älskar den hittills. Stort plus att den är både vegan, gluten och sockerfri, Tack!

    Helene – Kokboksköpare – Fika eatclean vegan

    Hela familjen har tyckt om det!

    Jag fortsätter prova recept i dina böcker och blir lika glad och imponerad varje gång, hela familjen har tyckt om det och det händer ju inte alltid.En stor del av hälsan är ju maten så därför är det så viktigt för mig att få till det så det funkar i längden och som smakar så gott att alla vill äta är fantastiskt.Av hälsoskäl måste jag undvika gluten, mejeri och socker (och en hel del annat) så att få hjälp med inspiration och goda recept är guld värt.

    Mia – Kokboksköpare – Bokpaket Vegansk vardagsmat och Skapa din hälsa

    Äntligen!

    Så inspirerande och “vanlig” mat! Även bok nr 3 känns genom arbetad och inte bara snygga bilder utan faktiskt recept som man vill laga och må bra av ! Alla i familjen åt de de veganska tacosen ! Å till helgen blir det banansconsen!

    Maria – Kokboksköpare – Vegansk vardagsmat eat clean

    Varmt välkommen till kursen i Glutenfritt brödbak!

    Kram Yvonne, Healthcreator.se

    Till alla mina onlinekurser

    Mina 10 bästa recept på glutenfritt bröd

    Till kategorin glutenfritt bröd

    Glutenfria baguetter – bröd med jäst