Lär dig baka riktigt gott glutenfritt bröd – steg för steg

Gör dig redo för en inspirerande bakkurs i glutenfritt bröd!

En utbildning online där du lär dig baka hälsosamt och gott glutenfritt bröd från grunden – utan färdiga mjölmixer.

Lär dig hur man får en perfekt konsistens och slipper torrt eller gummiaktigt bröd.

KURSEN FÖR DIG?

Den här kursen är för dig som:

 snabbt vill bli proffs på glutenfritt bröd.

 vill baka glutenfritt och hälsosamt bröd med perfekt konsistens.

vill ha friheten att gå en bakkurs när och var det passar dig, utan fasta tider.

vill slippa frustrerande misstag och istället lyckas direkt.

vill lära dig baka glutenfritt bröd för din egen skull eller som utbildning i ditt yrke.

Känner du igen dig i en eller flera av dessa punkter? Då passar onlinekursen i glutenfritt bröd perfekt för dig!

Så säger några tidigare kursdeltagare:

Jag blev piggare och slapp mitt magonda som jag dragits med i många år!

Jag har äntligen fått ordning på min mage som strulat i många år. Efter att ha gått kursen i glutenfritt bröd har jag lärt mig allt om hur man bakar glutenfritt och kan nu fortsätta äta bröd som jag älskar så mycket. Dessutom blir det både hälsosamt och hembakat varje gång! Jag kan varmt rekommendera Yvonnes kurs som var både inspirerande och lätt att hänga med i. Kursen har hjälpt mig att ta klivet över till både glutenfritt och laktosfritt. Och jag känner mig också så mycket piggare!

– Terese, Kursdeltagare

Jag rekommenderar kursen till alla föräldrar som behöver lära sig baka glutenfritt!

När min dotter blev glutenkänslig kände vi att det var dags att lära sig baka glutenfritt bröd. Kursen var väldig pedagogisk och tydlig och jag uppskattade verkligen bakfilmerna som gjorde det enkelt att hänga med och lära sig. Jag rekommenderar kursen till alla föräldrar som behöver lära sig om glutenfritt. Och det är så enkelt för alla i familjen att äta av brödet. Ett stort plus var att recepten i kursen även var laktosfria då jag själv är känslig mot det.

Britt-Louise, Kursdeltagare

Hej! Det är jag som är Yvonne, din kursledare!

Med över 10 års erfarenhet av att baka och ta fram egna glutenfria brödrecept, är jag här för att dela med mig av de kunskaper och insikter jag samlat på mig längs vägen.

Jag är utbildad diplomerad hälsokock och har skrivit 5 kokböcker där jag delar både glutenfria och växtbaserade recept med fokus på lagat och bakat från grunden.

Personligen upplevde jag själv när jag lärde mig baka glutenfritt bröd att jag mådde så mycket bättre av att äta det, mindre uppsvullen mage och ett gladare humör.

Nu vill jag hjälpa dig genom att dela alla mina bästa tips och tekniker i denna utbildning för att du ska kunna baka perfekt hälsosamt och glutenfritt bröd med lätthet!

Yvonne Hedberg
Utbildare | Hälsokock

Låt mig presentera:

Glutenfritt bröd bakkurs online

ONLINEKURS

Redo att bli expert på att baka glutenfritt bröd med lätthet?

Efter kursen kan du:

  Baka glutenfritt bröd med perfekt konsistens

Du kan nu skapa glutenfria bröd med perfekt konsistens, varje gång. Ingen mer oro över torra eller smuliga resultat – du vet precis vad du gör och resultatet blir alltid fantastiskt.

  Kombinera glutenfria mjölsorter för bästa resultat

Du vet hur man kombinerar glutenfria mjölsorter och övriga ingredienser på bästa sätt för att få bästa resultat.

  Baka många olika sorters glutenfritt bröd

Du lär dig baka många olika typer av bröd, både på bikarbonat, jäst och surdeg. Frallor, limpor, knäcke och tunnbröd men även festligt bröd som croissanter och ciabatta.

   Göra din egen glutenfria surdegsgrund

Du vet hur man gör och sköter om en egen surdegsgrund och lär dig baka underbart bröd på den.

Så säger några kokboksköpare:

Fantastisk bok!

Otroligt fin bok med lättlagade och hälsosamma recept. Samtliga recept vi hittills hunnit testa har ätits med väldigt god aptit. Rekommenderas! 

Sara – Kokboksköpare – Min första vegomat

Världsklass!

Som alltid levererar Yvonne världsklass! På ett enkelt informativt sätt som både inspirerar och vägleder mig i precis rätt riktning.

Anna – Kokboksköpare – Min första vegomat

En riktig matskatt!

Denna härliga pärla bland kokböcker ramlade jag över på en hälsomässa jag besökte. Boken innehåller jättegoda och i mitt tycke lättlagade recept. När man tittar på de fina bilderna blir man verkligen peppad på att testa på och laga nya rätter, att det sedan är både gott och nyttigt gör ju inte saken sämre!! Rekommenderas varmt till alla som vill äta både gott och samtidigt tänka på sin hälsa!

Linda – Kokboksköpare – Skapa din hälsa

Från nybörjare till expert – på bara 3 steg

Lektionerna består av 3 moduler med totalt 20 lektioner och du får tillgång till 1 modul varje vecka.
Sedan är det bara att sätta igång med Modul 1 och lektion 1 för att sedan fortsätta med din glutenfria bakresa.

Kostnaden för kursen är 3 990 kr exklusive moms.

Fyll i formuläret nedan för att göra din anmälan.

Kursinnehåll:

Modul 1: DYK IN

Grunderna i glutenfritt brödbak

I den här modulen får du snabba, grundläggande teorilektioner – så att du slipper gissningar och misslyckade experiment. Utan gluten måste vi tänka annorlunda för att få brödet luftigt, saftigt och med en härlig konsistens.

  • Glutenfria mjölsorter och bindemedelVilka går att byta ut mot vilka?
  • Tekniker för formning och gräddning.
  • Jäsmetoder och konsistens.
  • Fetter, vätskor och utbakning.

Modul 2: ETABLERA

Vi börjar baka steg för steg

Nu är det dags att börja baka. I den här modulen får du praktisera många olika baktekniker. Du får steg för steg guidning i alla lektioner vilket ger dig en bred erfarenhet så att du känner dig trygg med din glutenfria brödbak.

  • Vi bakar olika sorters bröd som bland annat frallor, limpor och baguetter, med både jäst, bikarbonat och surdeg.
  • Lär dig hantera en kladdig deg.
  • Få till en perfekt konsistens och en frasig brödskorpa.
  • Vi bakar bröd med jäst och utan jäst
  • Gör din egen glutenfria surdeg och lär dig sköta om den.

Modul 3: GÖR OM

Variationer av mjölsorter och ingredienser

Nu när du har lärt dig om olika baktekniker tar vi bakningen ytterligare ett steg genom att variera smaker och ingredienser för att skapa unika och smakrika variationer.

  • Lär dig hur du balanserar ingredienser som frön, nötter och frukt i ditt bröd.
  • Vi bakar bröd med rotsaker och örter.
  • Du lär dig baka alternativa bröd med böner och linser – näringsrikt, saftigt och smakfullt.

Det här ingår:

Grunderna i glutenfritt brödbak

  • Grundläggande teorilektioner
  • Glutenfria mjölsorter och bindemedel
  • Jäsmetoder och konsistens
  • Formning och gräddning
  • Fetter, vätskor och utbakning

Praktisera baktekniker

  • Steg-för-steg-lektioner i brödbak
  • Frallor, limpor, baguetter m.m.
  • Baka med jäst, bikarbonat och surdeg
  • Gör och ta hand om egen surdeg
  • Hantera kladdiga degar och få rätt skorpa

Variationer av mjölsorter och ingredienser

  • Skapa smakrika bröd med nya ingredienser
  • Balansera frön, nötter och torkad frukt
  • Baka med rotsaker och örter
  • Använd bönor och linser i brödbak
  • Utforska nya mjöl- och smakvariationer

BONUSAR:

  • Du får alla recept som pdf-filer
  • Support över mail ingår 1 gång i veckan de första 2 månaderna efter att du startat kursen.

Vi använder vår unika kursmodell DEG, utvecklad av oss för att ge dig bästa möjliga resultat.



Stegvis utveckling: Från teori till att själv baka eget bröd.
Självständighet: Du lär sig inte bara baka – du lär sig förstå och justera.
Tydligt resultat: Du går från att vara nybörjare till att bli proffs i tre genomtänkta steg.


”Med enkla och tydliga steg lär den här pedagogiska modellen
dig att baka riktigt gott glutenfritt bröd.”

Boka din plats på kursen glutenfritt bröd – bakkurs online

Fyll i formuläret nedan för att boka din plats på kursen.

Kostnaden för kursen är 3 990 kr exklusive moms.

    (Kostnad tillkommer)

    * När du fyllt i formuläret och klickar på "Boka min plats på kursen" nedan så godkänner du att du har bokat din plats på kursen i Glutenfritt bröd och att en faktura på 3 990 kr exklusive moms kommer att skickas till din mail via egenanställningsföretaget Cansolo med 5 dagars betalningsvillkor. Om du har kryssat i "Delbetala på 2 månader" så får du fakturan uppdelad på 2 månader med 5 och 30 dagarna betalningsvillkor. Vid delbetalningen tillkommer även en kostnad på 250 kr per faktura. Om du har en rabattkod så dras det av från beloppet.

    Har du frågor? Här får du svaren!

    Vilka förkunskaper kräver utbildningen?

    Utbildningen kräver inga förkunskaper. Du får tydliga instruktioner genom både videolektioner och bildspel, text och tal som gör det enkelt att följa och genomföra varje steg. Kursen passar både nybörjare och dig med viss erfarenhet av bakning.

    Innehåller kursen recept utan soja eller andra vanliga allergener?

    Ja kursen innehåller recept utan vanliga allergener som soja, laktos och ägg (alla recept är glutenfria, mjölkfria och äggfria). När det är en mindre mängd nötter eller frön i recepten kan man utesluta eller ersätta dem. Recepten är både med och utan nötmjöl.

    Vart hittar jag ingredienser till recepten?

    Kursen använder ingredienser som går att hitta i vanliga välsorterade matvarubutiker.

    Vad kostar kursen?

    Kursen kostar 3 990 kr exkl moms och faktureras via ett egenanställningsföretag som heter Cansolo efter att du har gjort din anmälan. Fakturan skickas med 5 dagarna betalningsvillkor. Du har även möjlighet att dela upp kostnaden på 2 månader. Faktura 1 ska då betalas inom 5 dagar efter utskick och sedan förfaller faktura 2 efter ytterligare 30 dagar. Om du väljer att dela upp den på 2 månader tillkommer även en kostnad på 250 kr per faktura.

    Hur länge har jag tillgång till kursen?

    Du har tillgång till kursen i 1 år. Du har efter det möjlighet att förlänga kursen till en mindre kostnad per månad.

    Är kursen live eller kan jag gå den i min egen takt?

    Kursen är helt förinspelad, så du kan gå den helt i din egen takt.

    Hur går jag med i den här utbildningen?

    Du anmäler dig via formuläret och 2 veckor efter att betalningen för fakturan är inkommen får du 1 modul i veckan skickad till din mailadress. Du kan sedan sätta igång och gå kursen helt i din egen takt.

    Behöver jag köpa en massa specialredskap för att kunna baka glutenfritt?

    Nej du behöver inga direkta specialredskap, bara vanliga bakredskap. En matberedare eller mixer kan behövas i vissa recept och en visp med degkrokar.


    Ska vi sätta igång och baka då?

    Kanske är det första gången vi möts? Då säger jag hej jag heter Yvonne Jag har bakat glutenfritt i över 10 år, skrivit flera kokböcker och hjälpt tusentals personer att lyckas med sina glutenfria bröd.

    Men jag vet hur det känns att stå där med ett degigt, kompakt eller smuligt bröd och undra vad som gick fel. Jag vet också hur fantastiskt det känns när man tar ut en perfekt gyllene limpa ur ugnen – som smakar precis som riktigt bröd ska smaka!

    Jag har lagt ner år av experimenterande och finslipande för att hitta de bästa metoderna och knepen för att få glutenfritt bröd att bli lika gott och luftigt som traditionellt bröd. Och nu vill jag vill lära dig all denna kunskap i den här kursen – så att du slipper göra alla nybörjarmisstag.

    Så om du vill slippa gissa dig fram och istället få en beprövad metod för att baka fantastiskt glutenfritt bröd – då är den här kursen för dig!

    Fler kommentarer från tidigare kokboksköpare:

    Goda recept!

    Har provbakat flera recept och både jag, sambon och barnen älskar den hittills. Stort plus att den är både vegan, gluten och sockerfri, Tack!

    Helene – Kokboksköpare – Fika eatclean vegan

    Hela familjen har tyckt om det!

    Jag fortsätter prova recept i dina böcker och blir lika glad och imponerad varje gång, hela familjen har tyckt om det och det händer ju inte alltid.En stor del av hälsan är ju maten så därför är det så viktigt för mig att få till det så det funkar i längden och som smakar så gott att alla vill äta är fantastiskt.Av hälsoskäl måste jag undvika gluten, mejeri och socker (och en hel del annat) så att få hjälp med inspiration och goda recept är guld värt.

    Mia – Kokboksköpare – Bokpaket Vegansk vardagsmat och Skapa din hälsa

    Äntligen!

    Så inspirerande och “vanlig” mat! Även bok nr 3 känns genom arbetad och inte bara snygga bilder utan faktiskt recept som man vill laga och må bra av ! Alla i familjen åt de de veganska tacosen ! Å till helgen blir det banansconsen!

    Maria – Kokboksköpare – Vegansk vardagsmat eat clean

    Varmt välkommen till kursen i Glutenfritt brödbak!

    Kram Yvonne, Healthcreator.se

    Mina 10 bästa recept på glutenfritt bröd

    Till kategorin glutenfritt bröd

    Glutenfria baguetter – bröd med jäst