Chokladbollar Utan Vitt Socker – Klassiska Och Veganska
– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem –
Chokladbollar utan vitt socker och även veganska och glutenfria. Älskar du klassiska chokladbollar men vill undvika vitt socker och animaliskt smör? Då kommer du att älska det här receptet!
Dessa chokladbollar är precis så goda och nostalgiska som de klassiska – men med ett hälsosammare innehåll.
De är sötade med kokossocker och gjorda på glutenfria havregryn, vilket gör dem till ett perfekt fikaval för både vuxna och barn.
Rulla dem i kokos, sesamfrön eller sötströ – och njut av ett fika som både kroppen och smaklökarna mår bra av!

Recept på chokladbollar utan vitt socker – klassiska och veganska
Ingredienser
- 75 g mjukt mjölkfritt margarin eller kokosolja
- 1,5 dl kokossocker
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
- 3 msk kakaopulver
- 1 knivsudd salt
- 3-4 msk kallt vatten, espresso eller kaffe
Till rullning
- kokosflingor, sesamfrön eller sötströ
Instruktioner
- Blanda ihop fettet jämt med kokossockret i en bunke.
- Blanda sedan i havregryn, vaniljpulver, kakao och salt.
- Tillsätt sist vätskan och blanda ihop så att det blir en formbar smet.
- Forma till bollar och rulla i exempelvis kokosflingor.
- Förvaras i kylen.
Smakliga chokladbollar utan socker!

Kokospalmens blommor innehåller den finaste nektar som kan tappas och kokas in till socker. Oraffinerat och med den vackra gyllene glöd naturen har gett det. Kokossocker påminner väldigt mycket om mörkt rörsocker, men har en varmare, mer karamellaktig sötma. Du kan använda kokossocker till allt du vill söta, precis som du använder socker.
Tips på fler goda chokladbollar utan vitt socker
Chokladbollar utan smör raw food bollar – vegan
Tips på andra godsaker med choklad
Chokladfudge Med Svarta Bönor Och Pistagenötter – Vegan
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Vegansk Tårta Choklad – Bra Recept – Raw – Chokladtårta
Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt