Vad sägs om lite nyttigt godis nu i helgen? Denna rödbets- och bananfudge blev så ljuvligt god och den bara smälter i munnen. Jag lät den stå 3 timmar i kylen för att försäkra mig om att den var riktigt stel, men det kan hända att det kan gå fortare.
Detta recept kommer garanterat att vara med i min kakbok som jag arbetar med just nu. Boken kommer enbart innehålla fika recept denna gång och alla recept kommer att vara eatclean, glutenfria, mjölkfria, smörfria, äggfria, fria från vitt socker och vegan. Boken kommer heta ”Fika eatclean vegan” för högtider och även annars. Jag räknar med att boken kommer att släppas i november i 2018.
Att tillsätta lite rödbetspulver i bananfudge blir så otroligt gott och dessutom gör det dem lite extra nyttiga.
Recept på rödbets- och bananfudge – ljuvligt god
Ingredienser
- 1 dl kokosolja
- 1 dl mandelsmör
- 0,5 st banan (60–70 g)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk agavesirap eller yaconsirap
- 1 msk rödbetspulver
Instruktioner
- Skala och mosa bananen.
- Placera alla ingredienser i en kastrull och blanda runt.
- Hetta upp över vattenbad tills röran smält lite.
- Mixa sedan med en stavmixer så det blir en slät smet.
- Placera smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.
- Låt stelna i kylen i cirka 3 timmar.
- Skär upp bitar och förvara i kylen.
Video
Smakliga bananfudge!
Fler recept på fudge
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Fler recept med rödbetor
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfria Rödbetsfrallor – Mjölkfria och Nyttiga – Bra Recept
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept