Vad sägs om lite nyttigt godis nu i helgen? Denna rödbets- och bananfudge blev så ljuvligt god och den bara smälter i munnen. Jag lät den stå 3 timmar i kylen för att försäkra mig om att den var riktigt stel, men det kan hända att det kan gå fortare.

Detta recept kommer garanterat att vara med i min kakbok som jag arbetar med just nu. Boken kommer enbart innehålla fika recept denna gång och alla recept kommer att vara eatclean, glutenfria, mjölkfria, smörfria, äggfria, fria från vitt socker och vegan. Boken kommer heta ”Fika eatclean vegan” för högtider och även annars. Jag räknar med att boken kommer att släppas i november i 2018.

Att tillsätta lite rödbetspulver i bananfudge blir så otroligt gott och dessutom gör det dem lite extra nyttiga.

En bit rödbets- och bananfudge hålls upp med en tugga tagen.

Recept på rödbets- och bananfudge – ljuvligt god

5 från 1 röst
Total tid 3 timmar 30 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 16 bitar

Ingredienser
  

  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl mandelsmör
  • 0,5 st banan (60–70 g)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 1 msk rödbetspulver

Instruktioner
 

  • Skala och mosa bananen.
  • Placera alla ingredienser i en kastrull och blanda runt.
  • Hetta upp över vattenbad tills röran smält lite.
  • Mixa sedan med en stavmixer så det blir en slät smet.
  • Placera smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.
  • Låt stelna i kylen i cirka 3 timmar.
  • Skär upp bitar och förvara i kylen.

Video

Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

 

Rödbets- och bananfudge staplat på ett fat.

Smakliga bananfudge!

Fler recept på fudge

Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan

Fler recept med rödbetor

Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda

Glutenfria Rödbetsfrallor – Mjölkfria och Nyttiga – Bra Recept

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept