Idag vill jag tipsa om en god och enkel förrätt med färska fikon, vegansk fetaost / greek block, ruccola, valnötter, polkabetor och agave. Greek block är en vegansk variant av fetaost, fast mycket godare enligt mig. Produkten finns i de flesta välsorterade mataffärer.
Överraska dina nära och kära med denna enkla och goda rätt med smaker som gifter sig så bra att man nästan tror att man är i himmelriket.
Receptet är veganskt / växtbaserat, glutenfritt och mjölkfritt.
Recept på förrätt med vegansk fetaost färska fikon och valnötter
Ingredienser
- 2 st. polkabetor
- 2 st. färska fikon
- 0,5 st. paket greek block / vegansk fetaost
- 1 näve färsk ruccola
- 1 näve valnötter
- 1 skvätt agavesirap
Instruktioner
- Koka polkabetorna al dente. (Skiva upp dom i 4 klyftor per beta redan innan så går de fortare att koka).
- Skiva upp fikonen i 4 klyftor styck.
- Lägg upp 2 klyftor fikon och 2 klyftor polkabetor på ett fat.
- Dekorera med valnötter, ruccola och smula greek block över.
- Ringla över lite agavesirap och servera.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig förrätt med vegansk fetaost, färska fikon och valnötter .