Morotskaka Raw Vegan – Bästa Receptet på Morotsrutor Utan Ugn
Bjud hem någon du tycker om – och överraska med de saftigaste raw morotskakan (morotsrutorna) någonsin!
Det här receptet på mortoskaka är en riktig favorit hos mig – ljuvligt krämigt, lagom kryddigt och helt utan ugn. Veganskt, glutenfritt, fritt från vitt socker och ändå så otroligt gott att det smakar som en dröm.
Morotskakan passar perfekt till en mysig fikastund, och jag vågar lova att de imponerar även på den mest skeptiska fikagästen.

Recept På Morotskaka Raw Vegan – Bästa Receptet på Morotsrutor Utan Ugn
Ingredienser
Kakan
- 150 g morötter
- 1,5 dl glutenfria havregryn
- 120 g urkärnande dadlar
- 0,5 dl riven kokos
- 2 tsk kanel
- 1 st. nypa salt
Fyllning/Frosting
- 2 dl naturella cashewnötter
- 1 tsk saft från färskpressad lime eller citron
- 1,5 msk kallpressad kokosolja
- 3 msk agavesirap eller yaconsirap
- 1 st. knivsudd salt
Förslag på topping
- lime eller citron zest
- riven kokos
- Utskuren detalj av en morot (exempelvis som ett hjärta)
Instruktioner
Kakan
- Mixa morötterna tillsammans med havregryn och dadlar tills det är finhackat.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa vidare.
Fyllning och frosting
- Blötlägg gärna nötterna i 2 timmar om man vill. Det gör att de blir lättare för magen att smälta.
- Häll bort vattnet.
- Mixa ihop med alla övriga ingredienser till en len smet.
- Fördela hälften av degen till kakan i en lite högre form med bakplåtspapper.
- Man kan använda en matlåda som är ca 15*11 cm.
- Fördela sedan hälften av fyllningen jämt över kakan.
- Ställ kakan i kylen i 1 timme.
- Fördela ut resten av kakan och täck med resten av frostingen.
- Ställ i kylen ytterligare 1 timme.
- Toppa exempelvis med ovan.
Njut av den godaste morotskakan raw vegan (morotsrutor)!
Du hittar receptet även i min kokbok Yvonnes vegomums.
