Vegan Bounty – godaste receptet kommer här.
Idag vill jag bjuda på ett riktigt gott recept för alla bountyälskare! Jag har alltid älskat Bounty och när jag själv gick över till att undvika både vitt socker och mjölk så började jag göra mer eget godis och fika hemma.
- Dadlar är väldigt bra ersättning för vitt socker då det inte är raffinerat och därför har kvar alla sina nyttiga fibrer, vitaminer och mineraler.
- Kokos innehåller mycket fibrer som ger en långvarig mättnad och som kan vara bra för magen. Kokos innehåller även nyttiga fetter, så kallade MCT-fetter.
- Mörk choklad innehåller mycket antioxidanter och har visat sig sänka blodtrycket och kolesterolet samt öka blodflödet till hjärnan, vilket kan bidra till en ökad kognitiv förmåga.
Hemmagjord vegan bounty är ett enkelt och gott godis som även kan serveras till fikat.
Recept på Vegan Bounty – Godaste receptet
Ingredienser
- 2,5 dl riven kokos (cirka 100 g)
- 1,5 dl urkärnade dadlar (cirka 60 g)
- 50 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl glutenfri havregrädde eller kokosgrädde
Rullas i:
- 200 g mörk choklad
Garnering (om man vill)
- riven kokos
Instruktioner
- Mixa riven kokos med dadlarna.
- Häll över den mixade blandningen i en bunke.
- Smält margarinet och blanda ner i bunken tillsammans med havre- eller kokosgrädde.
- Rulla mycket försiktigt den kladdiga degen till bollar och lägg på en tallrik.
- Låt stelna i kylen i minst 2 timmar (eller i frysen i cirka 1 timme).
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa kulorna i den smälta chokladen och låt stelna på bakplåtspapper.
- Om man vill kan man strö lite riven kokos över som garnering. Förvara i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smakliga vegan bounty!