Supergoda dadelbollar med saffran som är enkla att göra. Receptet är glutenfritt raw och veganskt – fritt från animalier. Det är även fritt från vitt socker. Som sötning används dadlar.
Receptet är eatclean vilket innebär att bollarna har rent innehåll med behållna vitaminer och mineraler.
Dessa goda dadelbollar / raw food bollar kan vara goda att avnjuta till fikat en helg som denna.
Citat från en som provat:
“J Ä T T E G O D A !”
Recept på dadelbollar med saffran – bra raw food bollar
Ingredienser
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1,5 dl torkade dadlar
- 1 pkt saffran
- 0,5 krm gurkmeja
- 1 krm flingsalt
- 1,5 msk kallpressad kokosolja
- Cirka 3 msk vatten (mängden vätska kan behöva regleras beroende på vilken dadelsort och mängd man använder och hur länge man mixar bollarna)
Topping (om man vill)
- kokosflingor
Instruktioner
- Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
- Mixa dadlar ihop med alla torra ingredienser till ett mjöl i en matberedare eller mixer.
- Tillsätt kokosolja och vatten och mixa vidare tills det blir som en degklump som far runt.
- Forma till bollar och rulla i kokosflingor (om man vill).
- Ställ kylt i 20 minuter eller längre.
Ät och njut av dessa goda dadelbollar med saffran!
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Fler tips på goda raw food bollar
Chokladbollar Utan Smör – Raw Food Bollar – Vegan
Praliner Med Mullbär, Kanel Och Vanilj – Raw Food Bollar
Chiabollar Raw Food Bollar Lakrits Och Choklad – Glutenfritt