Recept på kalljästa tekakor som är både glutenfria och vegan och som blir så otroligt goda.
Med en mix av både glutenfritt havremöl, glutenfria havregryn och glutenfri havredryck skulle man även kunna kalla dessa för havrefrallor. För att få brödet veganskt/växtbaserat så används alltså havredryck istället för mjölk. Och för att garantera att det blir glutenfritt kan man använda glutenfria havreprodukter.
Tekakor passar bra vid så många tillfällen. Till frukost, till mellanmål, till soppan osv. Gott ihop med vegansk ost, röd paprika och mache. Eller varför inte med avokado eller banan på.
Låt inte den kladdiga degen skrämma dig, brödet blir magiskt gott.
Nu till receptet på hur du bakar dessa glutenfria veganska tekakor som även är sockerfritt, äggfritt och nötfritt.

Recept på tekakor – bra recept – kalljästa och glutenfria
Ingredienser
- 14 g torrjäst
- 4 dl glutenfri havredryck eller sojadryck (tag 5 dl för plattare tekakor)
- 1,5 msk olivolja (tag 2 msk för plattare tekakor)
- 1,5 msk agavesirap
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 3 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk psylliumhusk/fiberhusk
Tillbehör
- olivolja
Instruktioner
- Rör ihop jästen med havredryck i en bunke.
- Rör ner agavesirap och olivolja.
- Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ner i degspadet lite i taget.
- Låt degen jäsa under plastfolie i kylen i 2-4 timmar.
- Använd olja på händerna och forma 8 kakor av den kladdiga degen på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till.
- Om du väljer att göra dem ännu plattare (med mer vätska och olja) så blir degen kladdigare.
- Låt stå till sig 10 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och grädda längst ner i cirka 15 minuter.
- Låt svalna under en bakduk.
Njut av detta goda bröd med ett gott pålägg som exempelvis kokosost, paprika och mache.
Glutenfri brödbagare utbildning online
Diplomerad glutenfri brödbagare I denna bakkurs online får du lära dig allt du behöver för att baka fantastiskt gott, lättbakat, hälsosamt glutenfritt bröd. Vi dyker först in en snabb och enkel teori genomgång för att du ska förstå grunderna och börjar sedan baka massor av olika bröd där du med enkla steg för steg instruktioner lär dig baka bröd från grunden. Lär dig baka hälsosamt glutenfritt bröd – utan färdiga mjölmixer och med helt växtbaserade recept! I kursen ingår just nu 4 bonusar: 1. Personlig assistens 2 gånger i månaden. 2. Måttomvandlare för glutenfri bakning 3. Bank med vanliga frågor…
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Rödbetsscones – glutenfria och veganska
Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt
Glutenfria Bananscones – Bra Recept – Vegan
Alla recept på glutenfritt bröd
Se exempel på veganskt smör, ost och pålägg
Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept
Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept
Veganskt Pålägg – Krämigt Och Gott Sojasmör




