Glutenfritt bröd

Glutenfria Scones Med Glutenfri Mjölmix – Bra Recept – Vegan

Glutenfria scones ligger på ett fat med en rosa tekopp i bakgrunden.

Reklamsamarbete med Anna Winér (@anna_winer) • Foton och videor på Instagram

Dessa goda scones är bakade med Annas mjölmix Baga. De går bra att baka både med basmix eller mellismix. Om man använder mellismixen behöver man inte lägga till bakpulver och salt då mixen redan innehåller det.

Detta recept på glutenfria scones med glutenfri mjölmix är ett riktigt bra recept som blir både frasigt och gott! Scones är en riktig favorit då det är enkelt och går snabbt att baka och avnjute exempelvis till frukost, brunch eller mellis.

Avnjut exempelvis med pålägg som avokado, banan eller kanske kokosost.

Receptet är glutenfritt och växtbaserat/veganskt.

Du kan läsa mer om Annas mjölmix och beställa direkt på Apotea.

Glutenfria scones ligger på ett fat med en rosa tekopp i bakgrunden.

Recept på glutenfria scones med glutenfri mjölmix – bra recept – vegan

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 8 scones

Ingredienser
  

  • 350 g Annas basmix eller mellismix (Baga) Obs! om man bakar med mellismixen kan man utesluta bakpulver och salt.
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk solroskärnor (kan uteslutas)
  • 75 g veganskt smör, mjölkfritt margarin
  • 2,25 dl vatten
  • 1 dl naturell vegansk yoghurt

Instruktioner
 

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Finfördela margarinet i mjölblandningen.
  • Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  • Klicka ut degen till 8 små scones, på en plåt med bakplåtspapper. Forma till dem något med en gaffel eller sked.
  • Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i cirka 8-10 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga glutenfria scones med glutenfri mjölmix.

Fler recept på glutenfria scones

Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda

Glutenfria Scones Med Rödbetor – Veganska Och Goda | Healthcreator.se

Relaterade inlägg