Vegansk mat och tillbehör

Veganska minipizzor med kantareller och pesto – glutenfri

En träbricka med veganska minipizzor.

Det finns fortfarande gott om gula kantareller i våra skogar. Därför tänkte jag idag passa på att fresta med detta recept på veganska minipizzor med kantareller och pesto. Pizzorna är även toppade med greek block (vegansk fetaost).

Det blev både närodlat och hämtat från skogens skafferi här idag. Kantarellerna har plockats av min syster som har gigantiskt mycket kantareller på hemliga ställen i skogarna där de bor :). Basilikan är odlad av min mor på hennes balkong och tomaterna till salladen likaså.

Här har vi odlat spetspaprikor och sockerärtor detta år. Det är så roligt att odla. Paprikorna väntar fortfarande på att skördas, de är inte riktigt färdigvuxna än. Jag tog ur 10 frön ur en röd ekologisk spetspaprika och torkade i 2 dagar. Sedan satte jag dem i jord utan ljus och med plastfolie över… Jag får kanske skriva mer om denna odlingsprocess när jag gör ett recept med paprika i. 🙂

Nu hoppas jag att ni provar receptet och gillar det!

Receptet på minipizzorna är är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt och kan vara nötfritt om man gör peston på solroskärnor istället för pinjenötter. Länken till receptet på den veganska peston hittar ni i receptet nedan.

Recept på vegansk minipizza kantareller och pesto – glutenfri

4 minipizzor – 2-4 portioner

Ingredienser

Pizzan
3 dl vatten
1 msk olivolja eko
1 msk fiberhusk
2 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1,5 dl ljust bovetemjöl eko
0,5 tsk salt eko

Fyllning
200-250 g färska kantareller
2 msk olivolja eko (att steka i)
salt och svartpeppar eko
0,5 paket greek block (vegansk fetaost)
olivolja eko (att pensla pizzorna med)

Topping
Hemmagjord pesto
Basilikablad

En träbricka med veganska minipizzor.

Gör såhär

Rör ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ner vatten och olivolja med en elvisp till en deg. Låt degen stå kylt i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram degen och knåda den lätt. Tillsätt med rismjöl om det behövs när du bakar ut 4 mindre pizzor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter.

Fyllningen
Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar om det behövs. Jag brukar skölja dem också. Stek kantarellerna i olivolja, salta och peppra och låt fräsa tills vätskan försvinner. Pensla de förgräddade pizzorna med lite olivolja och lägg på kantarellerna. Grädda i ytterligare 8 minuter. Ta ut och lägg på smulad greek block. Grädda i 2 minuter till.

Toppingen
Toppa med hemmagjord pesto och basilikablad.

Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, tomat, persika och mandlar.

Smaklig kantarellpizza!

En träbricka med veganska minipizzor.
Kantareller i en stekpanna.
Vegansk pizza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...