Grönsaksragu zucchini -vegan
En riktigt god vegansk grönsaksragu som är lätt att laga.
Receptet på den veganska grönsaksragun med zucchini är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt (Obs! Mathavre kan innehålla spår av gluten), äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.
Recept på vegansk grönsaksragu med zucchini
4 portioner
Ingredienser
* 0,5 purjolök
1 zucchini
1 röd paprika
1 morot
2 vitlöksklyftor
400 g kokosmjölk
1 msk äppelcidervinäger
0,5 msk veggiebuljong (motsvarande 0,5 grönsaksbuljongtärning)
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Tillbehör
4 portioner mathavre eller durrakorn (Obs! Mathavre kan innehålla spår av andra sädesslag och således innehålla spår av gluten!)

Gör såhär
Skölj och grovhacka purjolöken. Skölj och tärna zucchini och paprika. Tärna moroten och skala och grovhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs alla grönsaker någon minut under omrörning. Tillsätt äppelcidervinäger och fräs hastigt i ca 10 sekunder. Häll i kokosmjölken och krydda med buljong. Smaka av med salt och peppar och låt ragun småputtra 10–15 minuter under lock.
Tillbehör
Koka durrakornen eller mathavren enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda ihop ragun med durrakornen eller mathavren och toppa gärna med lite uppskivad purjolöksblast och pumpakärnor. Servera rätten med en bladsallad.
Smaklig måltid!