Vegansk mat och tillbehör

Jordgubbs- hallon och rabarber saft och sylt

 Från resterna av denna jordgubbs- hallon och rabarbersaft kan man göra en god sylt.
Denna saft är gjord utan vitt raffinerat socker, som sötning används istället några dadlar och lite kokossocker.

Detta enkla recept går snabbt att koka ihop och sedan ska det bara svalna.

Godast blir det när det får stå till sig ett dygn.
Sylten håller i några dagar i kylskåp, saften längre.

Servera gärna sylten på med goda bananplättar.

Recept på jordgubbs- hallon och rabarber saft- och sylt

1 burk och 1 flaska

Ingredienser

250 g färska jordgubbar
100 g färksa hallon
100 g färsk rabarber
80 g apelsin eko (1 liten)
4 st soltorkade dadlar eko
1-2 msk kokossocker eko
5 dl vatten
Sylten: Resterna från den silade saften

Gör såhär

  1. Skala apelsinen och snoppa jordgubbarna.
  2. Se till att dadlarna är urkärnade och skär allt i mindre bitar.
  3. Koka alla ingredienser i vattnet på svag värme i 10 minuter.
  4. Sila med en fin sil eller syltduk.
  5. Låt vätskan svalna och drick som saft.
  6. Resterna mixas med en stavmixer så att det blir till en krämig sylt. God att ha exempelvis på bananpannkaka.
  7. Förvara både saft och sylt i kylskåp.

Smaklig saft och sylt! 

Foto på hemmagjord jordgubbs-hallon och rabarber saft och sylt i ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...