NYHET! Gå En Glutenfri Bakkurs Online!
Boka in dig här!
Ett fat med linsbiffar, quinoa, kall sås och grönsaker.

Linsbiffar är både goda, näringsrika och superenkla att laga – perfekta för en snabb och hälsosam middag. Servera dem gärna med fluffig quinoa, en svalkande kall sås och en fräsch sallad som tillbehör. Enkelt, färgstarkt och fullproppat med smak!

Dessa linsbiffar är inte bara läckra, de är också:

  • Veganska och växtbaserade
  • Glutenfria, mjölkfria och laktosfria
  • Äggfria och nötfria

Perfekt för dig som vill ha ett allergivänligt alternativ som alla kan njuta av!

Visste du att Röda linser är små näringsbomber? De är fulla av fiber, protein, tiamin, vitamin B6, folsyra, järn och zink. Ett utmärkt val för både hälsa och smak!

Hoppas ni ska älska detta recept lika mycket som jag gör – lycka till i köket!

Ett fat med linsbiffar, quinoa, kall sås och grönsaker.

Recept på linsbiffar – glutenfria och veganska

Inga betyg än
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 12 biffar

Ingredienser
  

  • 2 dl blötlagda röda linser (häll bort vattnet)
  • 1 förpackning avrunna kikärtor
  • 0,5 dl glutenfria havregryn
  • 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
  • 0,5 liten gul lök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka färsk oregano
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk tamari (glutenfri soja)
  • 2 tsk vatten
  • salt och svartpeppar

Till stekning

  • kokosolja

Instruktioner
 

  • Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare och smaka av.
  • Forma till små biffar med händerna och stek lätt på varje sida i en klick kokosolja.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Servera förslagsvis linsbiffarna ihop med kokt quinoa och en kall sås på kokosmjölk, soja, vitlök, färsk hackad oregano, salt, peppar och lite äpple samt en god sallad.

Toppa gärna med pumpakärnor.

Smakliga glutenfria, veganska linsbiffar!

Vanliga frågor gällande receptet på linsbiffar

Här svarar jag på några vanliga frågor som jag får gällande receptet på linsbiffar.

Går det bra att frysa biffarna?
Ja det går jättebra att frysa in biffarna och värma upp dem vid ett annat tillfälle.

Kommer du även att lägga ut recept på den kalla såsen?
Ja, det kommer jag att göra inom kort.

En hand håller upp en linsbiff med en tugga tagen i.
En tugga tagen.
Ett fat med linsbiffar, quinoa, kall sås och grönsaker visat uppifrån.
Hela måltiden uppifrån.

Fler recept på vegansk mat

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan

Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet