Det är så enkelt och gott att laga hemmagjorda linsbiffar.
Gott till dessa linsbiffar är quinoa och en kall sås som jag beskriver längre ner. Och en god sallad såklart. Hoppas ni ska gilla receptet!
Linsbiffarna är veganska, växtbaserade, vegetariska, glutenfria, mjölkfria, laktosfria, nötfria och äggfria och kan därför passa bra även för olika typer av allergier.
Röda linser är rika på fiber, protein, tiamin, vitamin B6, folsyra, järn och zink.
Recept på linsbiffar – glutenfria och veganska
Ingredienser
- 2 dl blötlagda röda linser (häll bort vattnet)
- 1 förpackning avrunna kikärtor
- 0,5 dl glutenfria havregryn
- 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 liten gul lök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 0,5 kruka färsk oregano
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk tamari (glutenfri soja)
- 2 tsk vatten
- salt och svartpeppar
Till stekning
- kokosolja
Instruktioner
- Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare och smaka av.
- Forma till små biffar med händerna och stek lätt på varje sida i en klick kokosolja.
Servera förslagsvis linsbiffarna ihop med kokt quinoa och en kall sås på kokosmjölk, soja, vitlök, färsk hackad oregano, salt, peppar och lite äpple samt en god sallad.
Toppa gärna med pumpakärnor.
Smakliga glutenfria, veganska linsbiffar!
Vanliga frågor gällande receptet på linsbiffar
Här svarar jag på några vanliga frågor som jag får gällande receptet på linsbiffar.
Går det bra att frysa biffarna?
Ja det går jättebra att frysa in biffarna och värma upp dem vid ett annat tillfälle.
Kommer du även att lägga ut recept på den kalla såsen?
Ja, det kommer jag att göra inom kort.
Fler recept på vegansk mat
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan
Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan