Lyxiga veganska glutenfria våfflor med chokladkräm – så enkla och smidiga att göra. Frasiga och goda! Och dessutom väldigt mättande så det räcker med någon våffla per person.
Snart är våffeldagen här och varför inte prova lyxiga veganska glutenfria våfflor denna gång?
Gott till kan exempelvis vara bär och hemmagjord chokladkräm (se recept nedan) eller chokladmousse.
Receptet är veganskt / helvegetariskt, glutenfritt, laktosfritt, äggfritt och mjölkfritt.
Recept på lyxiga veganska glutenfria våfflor – frasiga
Ingredienser
- 0,5 dl kikärtsmjöl
- 1,5 dl rårismjöl eller ljust bovetemjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 3,5 dl kokosgrädde eko (400 ml)
- 1 st. fiberhuskägg (0,75 dl vatten + 1 tsk psylliumhusk/fiberhusk)
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1-2 msk olivolja
Till gräddning
- kokosolja
Chokladkräm
- 1 st. avokado
- 0,5 st. banan (cirka 50 g)
- 6 st. soltorkade dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1,5-2 msk kakao
- 1 knivsudd salt
Instruktioner
- Rör ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
- Rör ihop kikärtsmjöl, havremjöl, och rårismjöl/bovetemjöl.
- Rör ihop kokosgrädden, fiberhuskägget, salt och olivolja i en annan bunke.
- Vispa sedan ner mjölblandningen.
- Pensla våffeljärnet med en klick kokosolja både uppe och nere vid varje gräddning.
- Tag ca 1 dl smet till varje våffla.
Chokladkräm
- Skala, dela och ta ut kärnan ur avokadon.
- Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa.
- Servera nygräddade våfflor med chokladkärmen och uppskivad banan och färska bär som exempelvis blåbär och hallon.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smakliga glutenfria våfflor!