Glutenfritt bröd

Glutenfria Rödbetsfrallor – Mjölkfria och Nyttiga – Bra Recept

Glutenfria rödbetsfrallor.

Vill du baka ett gott och nyttigt bröd utan gluten? Prova då dessa hälsosamma glutenfria rödbetsfrallor som förutom rödbetor innehåller andra långsamma kolhydrater som valnötter, mandlar, teffkorn, chiafrön och sesamfrön. Glutenfria, mjölkfria och vegan.

Glutenfria rödbetsfrallor.

Recept på glutenfria rödbetsfrallor – mjölkfria och nyttiga – bra recept

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 6 frallor

Ingredienser
  

  • 300 g rödbetor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk / psylliumhusk
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl teffkorn
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk kokosolja 
  • 2 krm salt
  • 1 tsk yaconsirap eller agavesirap

Topping

  • sesamfrön

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skölj rödbetorna och skär bort kanterna.
  • Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare. 
  • Tillsätt resterande ingredienser och mixa vidare. 
  • Forma till 6 bollar och lägg dem direkt på bakplåtspapper. 
  • Platta till dem en aning och låt vila några minuter.
  • Pensla på lite oliv- eller rapsolja och strö på sesamfrön.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 40-50 minuter. 
  • Känn efter med en sticka att frallorna är klara.
  • Låt svalna.

Video

Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga glutenfria frallor.

Serveringstips

Servera gärna ihop med lite hemmagjord cashewost eller rödbetssmör.

Receptet på glutenfria rödbetsfrallorna finns även med i min kokbok “Skapa din hälsa” av Yvonne Hedberg

Detta recept (samt även rödbetssmöret som syns på bilden) bland många andra hälsosamma recept finns även med i min kokbok Skapa din hälsa

skapa din hälsa yvonne hedberg

Fler recept med rödbetor

Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...