Ett gott recept på glutenfritt sötpotatisbröd med smak av kanel och kardemumma. Ät gärna tillsammans med färsk avokado, tomat, paprika eller något annat växtbaserat favorit pålägg.
Receptet är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.
Recept på glutenfritt sötpotatisbröd med smak av kanel – vegan
Ingredienser
Fiberhuskägg
- 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 1,5 dl vatten
Torra ingredienser
- 1 dl durramjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk linfrön eller chiafrön
- 0,75 dl pumpakärnor
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk salt
Sötpotatismix
- 250 g sötpotatis
- 2 msk kokosolja
- 1 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop fiberhuskäggen i en liten skål och låt stå i 10 minuter (de blir då som en tjock geléaktig röra).
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke.
- Skär bort det yttersta på kanterna på sötpotatisen (skalet kan vara kvar) väg upp, skär i mindre bitar och mixa fint ihop med kokosolja och vatten/havredryck i en matberedare.
- Tillsätt sedan den mixade sötpotatisblandningen till bunken med de torra ingredienserna och rör runt ordentligt med en träslev.
- Blanda till sist ner fiberhuskäggen och fördela jämt med en träslev.
- Placera ut degen i en brödform med bakplåtspapper.
- Låt limpan svälla i cirka 10 minuter.
- Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter.
- Låt svalna ordentligt innan brödet skivas upp.
Servera gärna med uppskivad avokado och grönsaker, exempelvis tomat och lite salt, eller kanske ett växtbaserat smör. Brödet går utmärkt att frysa (ett tips är att frysa in det i skivor).
Smakligt glutenfritt sötpotatisbröd.
Fler recept på glutenfritt bröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan
Morotsscones – glutenfria eatclean vegan