Det är enkelt att göra egen vegansk majonnäs på kikärtsspad – utan ägg. Spadet går nämligen att vispa fluffigt.
Det är även en bra grund för andra röror och såser. Exempelvis som grund till en skagenröra eller en wasabi-majonnäs.
Det kan bli olika färg och smak på den veganska majonnäsen på kikärtsspad beroende på vilken typ av olja man föredrar, ekologisk, kallpressad eller inte osv.
Recept på vegansk majonnäs på kikärtsspad – utan ägg
Ingredienser
- 3 msk kikärtsspad
- 2 tsk färskpressad citronsaft
- 2 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk agavesirap
- 1 st. nypa salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 2 dl rapsolja eller olivolja (Obs! Det kan bli olika färg och smak på majonnäsen beroende på vilken typ av olja man föredrar, ekologisk, kallpressad eller inte osv. )
Instruktioner
- Vispa kikärtsspadet fluffigt och rör sedan ihop med alla ingredienser utom oljan.
- Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter vispa.
- Fortsätt vispa tills du får en krämig och fluffig majonnäs. Håller i kylen i några dagar.
Smaklig vegansk majonnäs på kikärtsspad – utan ägg.
Passa på att göra en rätt på kikärtor samtidigt
Passa även på att laga en rätt med kikärtor samtidigt som du gör majonnäs. Här kommer några exempel:
Recept på Tacofärs på kikärtor med tillbehör