Vegansk sill med senap är ett riktigt bra svill recept med inlagd aubergine och passar utmärkt att servera både under midsommar, jul och påsk. Påminner om traditionell sill men är helt fri från animalier.
Basen är gjord på aubergine, rödlök och gulbeta.
Rätten är vegansk / växtbaserad, mjölkfri, laktosfri, äggfri och även glutenfri.
Recept på vegansk sill med senap – bra svill recept
Ingredienser
Inlagd aubergine
- 1 dl ättika (12%)
- 1,5 dl kokossocker
- 3 dl vatten
- 3 st. lagerblad
- 10 st. kryddpepparkorn
- 300 g aubergine
- 1 st. liten rödlök
- 1 st. gulbeta
Senapssås
- 0,5 dl senap (blanda gärna vanlig senap med en liten klick dijonsenap)
- 1 msk kokossocker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 krm kanel
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1 st. kruka färsk dill
- salt och svartpeppar
Instruktioner
Inlagd aubergine
- Blanda ättika, kokossocker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
- Dela auberginen på längden och skär i ca 0,5 cm tunna skivor.
- Skala och skiva rödlöken. Skiva gulbetan och skär sedan varje skiva i 4 delar.
- Lägg grönsakerna i lagen och koka upp igen.
- Låt svalna och dra i kylen över natten.
Senapssåsen
- Rör ihop senap, kanel, kokossocker och äppelcidervinäger.
- Vispa ner oljan i en stråle i senapsblandningen.
- Hacka dillen och blanda i såsen, smaka av med salt och peppar.
- Låt den inlagda auberginen rinna av och vänd ner i såsen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Den veganska sillen håller cirka 1 vecka i kylskåp, förvara gärna i en glasburk med tätslutande lock.
Servera gärna ihop med färskpotatis och en fräsch grönsallad.
Smaklig vegansk sill med aubergine.