Vegansk Mat Och Tillbehör

Vegansk Paella Med Kantareller Ugnsbakad Paprika Och Saffran

En panna vegansk paella med kantareller, ugnsbakad paprika och saffran.

Jättegod och färgstark vegansk paella med kantareller, ugnsbakad röd paprika och saffran.

Paella härstammar från Spanien och är numera en maträtt som uppskattas världen över. Basen är alltid ris och saffran som man sedan blandar upp med lite av vad som finns hemma. 

Här vill jag tipsa om att det går fantastiskt bra och lätt att laga en riktigt god och växtbaserad / vegansk paella. Denna läckra maträtt är både god, mättande och lättlagad.

Receptet är även glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt, sojafritt och äggfritt.

En panna vegansk paella med kantareller, ugnsbakad paprika och saffran.

Recept på vegansk paella med kantareller ugnsbakad paprika och saffran

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 liter veggiebuljong (vatten och pulver)
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 st. citron (några skivor och lite saft)
  • 4 st. lagerblad
  • 4 st. kvistar rosmarin (samt extra till dekoration)
  • 4 dl arborioris (risottoris)
  • 0,25 g saffran
  • 2 st. röda paprikor 
  • 200 g gröna ärtor
  • 200 g gula kantareller (eller valfri svamp, exempelvis skogschampinjoner)
  • 250 g körsbärstomater
  • 3-5 msk olivolja (till stekning och pensling)
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 250 grader. 
  • Dela och kärna ur paprikorna, skiva upp halva citronen.
  • Pensla med olivolja och grilla i ugn eller på en grill i cirka 15 minuter (ska ej bli bränt).
  • Koka upp buljongen och håll den varm. 
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs lök och vitlök i olivolja i en panna. 
  • Rör ner ris och saffran och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  • Tillsätt buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd (det tar cirka 20-25 minuter). 
  • Tillsätt även lagerbladen och låt koka med.
  • Låt paprikorna svalna och skär dem i remsor på längden.
  • Rensa svampen och skiva upp om det behövs. 
  • Dela körsbärstomaterna. Hacka rosmarinbladen.
  • Stek svampen i olivolja och hackad rosmarin i en stekpanna.
  • Lägg i ärtorna och tomaterna och låt de steka med. Salta och peppra. 
  • Vänd ner svampen, ärtorna, tomaterna och paprikan i riset strax innan paellan är klar.
  • Droppa även i lite saft från citronen.
  • Smaka av kryddningen och dekorera med grillad citron och rosmarinkvistar.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig vegansk paella.

En panna vegansk paella med kantareller, ugnsbakad paprika och saffran visad uppifrån.

Fler recept på måltider med vegansk mat

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan | Healthcreator.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg