Glutenfritt Bröd

Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Starta dagen med några skivor av detta rödbetsbröd – gott och hälsosamt glutenfritt bröd. Rödbetor är en riktigt hälsobomb så varför inte baka bröd med dem också.

Glutenfritt rödbetsbröd med valnötter kan toppas med exempelvis bananskivor, vegan bredbar och spenat, se fler exempel på topping längre ner i inlägget.

Lite kort information om rödbetor
Rödbetor är en riktig hälsobomb som bland annat hjälper till att balansera och reglera blodtrycket. Dessutom är den bra för immunförsvaret då den har anti-inflammatoriska egenskaper som minskar infektionsrisk. Rödbetan innehåller mycket fibrer som får fart på tarmarna. Du kan också känna dig mätt längre och blir därför inte lika sugen på sötsaker.

Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och laktosfritt.

Hoppas det ska smaka!

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Glutenfritt rödbetsbröd med valnötter – bra recept

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
  • 0,5 msk salt
  • 250 g rödbetor 
  • 4 st. kvistar rosmarin (bladen)
  • 1 dl valnötter
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 dl glutenfria havregryn 
  • 1 dl bovetemjöl

Instruktioner
 

  • Skölj och skär bort fula kanter på rödbetorna. Väg upp och mixa dem sedan i en matberedare eller riv dem med ett rivjärn.
  • Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten och låt jästen lösas upp.
  • Tillsätt agave- eller yaconsirap, salt och rör ner de mixade (eller rivna) rödbetorna.
  • Mixa havregrynen till ett fint mjöl tillsammans med färska rosmarinblad i en matberedare.
  • Tillsätt sedan mixade havregryn, mixad rosmarin, majsmjöl, valnötter och bovetemjöl och rör ihop med vätskeblandningen.
  • Häll upp degen och fördela jämt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt limpan jäsa under bakduk i 60 minuter.
  • Grädda limpan längst ner i ugnen på 225 grader i cirka 60 minuter.
  • Låt svalna under bakduk innan det skivas upp.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakligt glutenfritt bröd / rödbetsbröd med valnötter.

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda och en skiva bröd toppad med banan och spenat vid sidan om.
Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Fler recept på glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Glutenfria Scones Med Rödbetor – Veganska Och Goda

Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet