JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Glutenfritt Bröd

Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Starta dagen med några skivor av detta underbara och hälsosamma bröd. Rödbetor är en riktigt hälsobomb så varför inte baka bröd med dem också.

Glutenfritt rödbetsbröd med valnötter kan toppas med exempelvis bananskivor, vegan bredbar och spenat, se fler exempel på topping längre ner i inlägget.

Lite kort information om rödbetor
Rödbetor är en riktig hälsobomb som bland annat hjälper till att balansera och reglera blodtrycket. Dessutom är den bra för immunförsvaret då den har anti-inflammatoriska egenskaper som minskar infektionsrisk. Rödbetan innehåller mycket fibrer som får fart på tarmarna. Du kan också känna dig mätt längre och blir därför inte lika sugen på sötsaker.

Receptet är veganskt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och laktosfritt.

Hoppas det ska smaka!

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Glutenfritt rödbetsbröd med valnötter – bra recept

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 1 limpa

Ingredienser
  

  • 4,5 dl vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
  • 0,5 msk salt
  • 250 g rödbetor 
  • 4 st. kvistar rosmarin (bladen)
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl teffmjöl 
  • 3 dl glutenfria havregryn 
  • 1 dl bovetemjöl

Instruktioner
 

  • Skölj och skär bort fula kanter på rödbetorna. Väg upp och mixa dem sedan i en matberedare eller riv dem med ett rivjärn.
  • Rör ihop vattnet med äppelcidervinäger och agavesirap eller yaconsirap i en bunke för sig.
  • Vispa ner fiberhusk jämt så att det inte blir klumpar.
  • Rör sedan ner salt och mixade (eller rivna) rödbetor.
  • Mixa havregrynen till ett fint mjöl tillsammans med färska rosmarinblad och tillsätt bikarbonaten i en matberedare.
  • Tillsätt sedan mixade havregryn, mixad rosmarin, teffmjöl, valnötter och bovetemjöl och rör ihop med vätskeblandningen.
  • Häll upp degen och fördela jämt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt limpan stå till sig i cirka 20 minuter.
  • Värm ugnen till 175 grader och grädda limpan i 60 minuter.
  • Låt svalna under bakduk innan det skärs upp.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakligt glutenfritt bröd / rödbetsbröd med valnötter.

Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda och en skiva bröd toppad med banan och spenat vid sidan om.
Uppskivat glutenfritt rödbetsbröd på en skärbräda.

Fler recept på glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Glutenfria Scones Med Rödbetor – Veganska Och Goda

Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet