Otroligt god karamelliserad brysselkål som är både sockerfri och växtbaserad / vegansk.
Den här brysselkålen är ett måste på julbordet!
Stek brysselkålen gyllene i mjölkfritt margarin och låt den sjuda i en blandning av kokossocker/sötin och vinäger för en underbar karamelliserad smak.
Krydda med salt och peppar för att lyfta smakerna och servera som ett läckert tillbehör!
Recept på karamelliserad brysselkål – sockerfri och vegansk
Ingredienser
- 500 g brysselkål
- 1,5 msk kokossocker/sötin
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 0,75 dl vatten
- 2 msk mjölkfritt margarin
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Ansa och skär brysselkålen i halvor.
- Vispa ihop kokossocker/sötning, vinäger och vatten tills kokossockret/sötningen lösts upp.
- Stek brysselkålen i margarin i en stekpanna några minuter.
- Häll på vinägerblandningen.
- Rör om och låt all vätska koka in.
- Smaka av med salt och peppar.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig karamelliserad brysselkål!
Fler tips på goda tillbehör till julen
Rödbetssallad med äpple – vegansk
Vegansk Sill Med Senap – Krämig Och God Svill
Julens Rödkålssallad Med Äpple Och Russin