NYHET! Gå En Glutenfri Bakkurs Online!
Boka in dig här!
Vegansk Mat Och Tillbehör

Karamelliserad brysselkål – sockerfri och vegansk

Otroligt god karamelliserad brysselkål som är både sockerfri och växtbaserad / vegansk.

Den här brysselkålen är ett måste på julbordet!

Stek brysselkålen gyllene i mjölkfritt margarin och låt den sjuda i en blandning av kokossocker/sötin och vinäger för en underbar karamelliserad smak.

Krydda med salt och peppar för att lyfta smakerna och servera som ett läckert tillbehör!

Recept på karamelliserad brysselkål – sockerfri och vegansk

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g brysselkål
  • 1,5 msk kokossocker/sötin
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Ansa och skär brysselkålen i halvor.
  • Vispa ihop kokossocker/sötning, vinäger och vatten tills kokossockret/sötningen lösts upp.
  • Stek brysselkålen i margarin i en stekpanna några minuter.
  • Häll på vinägerblandningen.
  • Rör om och låt all vätska koka in.
  • Smaka av med salt och peppar.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig karamelliserad brysselkål!

Fler tips på goda tillbehör till julen

Rödbetssallad med äpple – vegansk

Vegansk Sill Med Senap – Krämig Och God Svill

Julens Rödkålssallad Med Äpple Och Russin

Ugnsbakad Fänkål Med Saffran Och Vitlök – Vegan

Vegansk julmat – 12 bästa recepten