Vegansk Mat Och Tillbehör

Krämig Vegansk Potatissallad Med Äpple Och Curry

Vegansk potatissallad med äpple och curry.

Krämig potatissallad har alltid varit en favorit! Och det är så enkelt att göra den vegansk. Antingen använder man krämig kokosmjölk eller kokosgrädde eller så mixar man med vegansk creme fraiche och någon klick vegansk majonäs om man vill. Jag har använt kokosmjölk i min och den blev väldigt god. Kokossmaken försvinner av currykryddan så om man inte gillar den så behöver man inte oroa sig.

Bra tillbehör till buffé eller att servera som en måltidssallad. Kan passa perfekt på midsommar med sina bra ingredienser för säsongen, som exempelvis färsk potatis och rädisor. Denna veganska potatissallad med äpple och curry blir både krämig och god.

Visste ni att potatis får ett lågt GI om man kokar den och sedan låter den svalna helt. Man kan då även värma den igen och den behåller sitt låga GI.

Vegansk potatissallad med äpple och curry.

Recept på krämig vegansk potatissallad med äpple och curry

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g kokt färsk potatis
  • 2 st. äpplen (i tärningar)
  • 200 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor (skivade)
  • 1 st. stor lök (finhackat) (går att byta ut till flera små salladslökar)
  • 0,5 st. kruka gräslök (hackade)
  • 1,5-2 dl kapris

Sås

  • 4 dl krämig kokosmjölk (går att variera med exempelvis vegansk creme fraiche)
  • 1 msk saft från färsk citron 
  • 1 tsk agavesirap
  • 1-2 msk äppelcidervinäger 
  • 1,5 tsk salt 
  • 1 knivsudd svartpeppar
  • 1-1,25 msk curry (eller efter smak)

Instruktioner
 

  • Koka färskpotatisen i cirka 15-20 minuter. 
  • Känn med en sticka att de är klara.
  • Häll bort vattnet och låt svalna.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
  • Skölj äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tärningar. 
  • Skölj rädisor och sockerärtorna.
  • Skiva upp rädisorna.
  • Halvera potatisarna och sockerärtorna. 
  • Häll av vätskan från kaprisen. 
  • Rör ner alla ingredienser i såsen. 
  • Smaka av kryddningen.
  • Låt gärna såt till sig i kylskåpet innan servering. 
  • Toppa med hackad gräslök, skivade rädisor och kanske lite tusensköna.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig vegansk potatissallad och glad midsommar!

Vegansk potatissallad med äpple och curry visad uppifrån, med en midsommarkrans som ligger på sidan.
Yvonne Hedberg med en midsommarkrans på huvudet håller upp en vegansk potatissallad med äpple och curry.

Fler goda recept i midsommar

Vegansk Sill – Skärgårds Svill Med Skagenröra

Glutenfri Jordgubbstårta – Bra Recept – Sockerfri Och Vegansk

Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri

Tips på god sommarmat

Bowl Med Gröna Sojabönor Mango Och Majonnäs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg