Fika, Dessert Och Godis

Lufttorkade Äppelchips – Bra Rawfood Godis

Lufttorkade äppelchips i en glasskål med trälock.

Nu när en av årets största godishelger påsken är på ingång tänkte jag passa på att rekommendera några nyttigare alternativ till påskgodiset.

Lufttorkade äppelchips är ett bra och nyttigt rawfood godis. Tips på enkelt nyttigare godis att göra hemma, som går relativt snabbt och dessutom innehåller näring.

Lufttorkade äppelchips i en glasskål med trälock.

Recept på lufttorkade äppelchips – bra rawfood godis

Inga betyg än
Total tid 2 days
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 4 st. äpplen
  • 5 dl vatten
  • 0,25 dl salt

Instruktioner
 

  • Kärna ur och skiva äpplena fint med ett hål i mitten.
  • Blanda ihop vatten och salt och doppa skivorna där i.
  • Låt rinna av och häng upp på ett snöre uppfäst på lämplig plats. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint.
  • Låt torka i ca 2-3 dygn.
  • Förvara de lufttorkade äppelchipsen i tätsluten glasburk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Om man vill snabba på processen så går det också att torka äpplena i ugnen men om du vill ha det rawfood, så undersök först vilket gradantal som gäller.

Äpplen, och framför allt äppelskalet, innehåller flavonoider, rikligt med C-vitamin och kalium och pektin som är bra för magen och tarmarna.

Smakliga äppelchips.

Uppskivade äpplen hänger på en band för att blir lufttorkade äppelchips.
Lufttorkade äppelchips hänger på ett band.


Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet