Nu när en av årets största godishelger påsken är på ingång tänkte jag passa på att rekommendera några nyttigare alternativ till påskgodiset.
Lufttorkade äppelchips är ett bra och nyttigt rawfood godis. Tips på enkelt nyttigare godis att göra hemma, som går relativt snabbt och dessutom innehåller näring.
Recept på lufttorkade äppelchips – bra rawfood godis
Ingredienser
- 4 st. äpplen
- 5 dl vatten
- 0,25 dl salt
Instruktioner
- Kärna ur och skiva äpplena fint med ett hål i mitten.
- Blanda ihop vatten och salt och doppa skivorna där i.
- Låt rinna av och häng upp på ett snöre uppfäst på lämplig plats. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint.
- Låt torka i ca 2-3 dygn.
- Förvara de lufttorkade äppelchipsen i tätsluten glasburk.
Om man vill snabba på processen så går det också att torka äpplena i ugnen men om du vill ha det rawfood, så undersök först vilket gradantal som gäller.
Äpplen, och framför allt äppelskalet, innehåller flavonoider, rikligt med C-vitamin och kalium och pektin som är bra för magen och tarmarna.
Smakliga äppelchips.