Ett härligt tips på nyttigare godis på påsken är påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood.
Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.
Recept på påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood
Ingredienser
Mandelmassan
- 150 g naturella mandlar
- 2,5 msk smält kokosolja
- 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Fyllning
- 15 st. naturella mandlar
- 30 st. gojibär
Chokladhöljet
- 1 dl smält kokosolja
- 3 tsk kakaopulver
- 2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw
Topping
- 1 tsk lingonpulver
- 1 tsk kokosflingor
Instruktioner
- Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
- Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
- Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
- Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
- Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
- Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
- Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria