Påskknyten På Hemmagjord Mandelmassa, Gojibär Och Choklad – Rawfood
Ett härligt tips på nyttigare godis på påsken är påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood.
Strö lite kokosflingor och lingonpulver över.

Recept på påskknyten på hemmagjord mandelmassa, gojibär och choklad – rawfood
Ingredienser
Mandelmassan
- 150 g naturella mandlar
- 2,5 msk smält kokosolja
- 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
Fyllning
- 15 st. naturella mandlar
- 30 st. gojibär
Chokladhöljet
- 1 dl smält kokosolja
- 3 tsk kakaopulver
- 2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw
Topping
- 1 tsk lingonpulver
- 1 tsk kokosflingor
Instruktioner
- Mixa ihop ingredienserna till mandelmassan i en matberedare. Smält kokosoljan över vattenbad. Forma till en boll och lägg in degen i frysen en stund för att hårdna lite.
- Forma sedan 15 små urgröpta avlånga bollar (för att kunna lägga i fyllning).
- Lägg sedan i 2 gojibär och 1 mandel i varje knyte. Slut igen knytet med mandelmassan.
- Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda ihop ingredienserna till chokladhöljet.
- Doppa knytena i chokladen och rör runt lite försiktigt.
- Ta upp med hjälp av en sked och lägg på bakplåtspapper på ett fat och låt stelna i kylen.
- Dekorera med lite lingonpulver, kokosflingor och gojibär.
Mandlar innehåller höga halter av vitamin E, kalcium, fosfor, järn, magnesium, zink, selen, koppar och niacin.
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria
Mycket goda, inte så söta.
Hej Tina! Men så roligt att du gillar dem! Det gör mig jätteglad! Ha en jättefin dag!