Vegansk Sötpotatissallad Med Dijon Och Äpple
Letar du efter ett fräscht tillbehör med lite sötma, syra och sting? Den här veganska sötpotatissalladen med dijonsenap och äpple är en smakrik rätt som passar lika bra till grillade grönsaker som till bönor i marinad.
Salladen gör sig också utmärkt på ett buffébord eller som ett växtbaserat alternativ till midsommarens klassiska potatissallad. Den är både vegansk och naturligt glutenfri – och full av smak!

Recept på vegansk sötpotatissallad med dijon och äpple
Ingredienser
- 800 g sötpotatis
- 1-2 tsk olivolja
- 1,5 nypa flingsalt
- 2 st. schalottenlökar
- 0,5 dl hackad persilja
- 1 st. äpple
Dressing
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 tsl dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk yaconsirap eller agavesirap
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Skölj, tärna upp och bred ut sötpotatisen i en ugnsform med bakplåtspapper.
- Häll på lite olivolja och flingsalt.
- Ugnsbaka sötpotatisen i mitten av ugnen på 175 g i cirka 25-30 minuter. Låt svalna.
- Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill – droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.
Dressingen
- Blanda alla ingredienserna till dressingen.
- Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
- Häll över dressingen och lyft potatisen så att det blir jämt fördelat.
- Låt salladen stå i cirka 1 timme och ta smak.
Serveringstips!
Servera exempelvis gärna ihop med grillade grönsaker eller borlottibönor marinerade i lite färsk vitlök, olivolja och salt.


Smaklig vegansk sötpotatissallad.