Vegansk mat och tillbehör

Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood

Ett fat med blomkålscouscous.

En fräsch och nyttig Blomkålscouscous som är rawfood med apelsin, granatäpple, curry och extra tillsatt gurkmeja. Tillsätt även en överbliven broccoli stjälk om du har hemma. Det är där mycket av vitaminerna sitter i en broccoli.

Recept på Blomkålscouscous med apelsin, granatäpple, gurkmeja och curry – rawfood

4 portioner

Ingredienser

1 blomkålshuvud eko
1 broccoli stjälk eko (om du har en över, annars kan den uteslutas)
1 apelsin eko
1/2 granatäpple klass 1
1 knippe persilja klass 1

Dressing

2 msk rapsolja eko
2 tsk curry eko
1 tsk gurkmeja eko
1 krm svartpeppar eko
2-3 krm himalayasalt

Gör såhär:

  1. Dela blomkål och den eventuella broccolistjälken i bitar. Hacka dem sedan i en matberedare, alternativt riv allting på ett rivjärn.
  2. Skala apelsinen och skär ut filéerna, dela i mindre bitar.
  3. Pilla ut granatäppelkärnorna och hacka persiljan.
  4. Blanda blomkål, broccolistjälk, apelsinklyftor, granatäpplekärnor och persilja i en skål.
  5. Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål och blanda sedan ihop med blomkålscouscousen.
  6. Smaka av kryddningen.

Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin säger hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala. Källa: kurera.se

Gurkmeja

blomkalscouscous

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...