Vill ni ha något riktigt mumsigt till fikat ska ni prova denna enkla veganska chokladfudge gjord på svarta bönor och pistagenötter. Det är riktigt gott att tillaga No bake med svarta bönor och andra bönor med för den delen.
Detta blir en överraskning och choklad i ett – dock ingen leksak.
Just nu arbetas det med en ny kokbok – en positiv överraskning till alla fika- och bröd älskare blir det också då. 55 spännande recept tas fram till en helt ny vegansk, glutenfri och sockerfri bakbok. Se alla mina tidigare kokböcker här.
Recept på Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Ingredienser
- 230 g förkokta avrunna svarta bönor
- 1 dl urkärnade dadlar (cirka 60 g)
- 3 msk kokosolja
- 2 msk kakao
- 2 msk agavesirap
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1 msk vatten
- 0,5 dl skalade pistagenötter
Instruktioner
- Skölj av bönorna och låt vattnet rinna av.
- Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
- Mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
- Skala pistagenötterna och mixa med dem lätt och snabbt på slutet (så att de fortfarande är i lite större bitar).
- Bred ut den kladdiga smeten i en form med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott (forma jämt till exempelvis 15 x 15 cm så att kakan får lite höjd)
- Låt kakan stå i kylen i minst 2 timmar så att den stelnar.
- Skär sedan upp kakan i valfritt stora bitar.
Smaklig chokladfudge.
Fler recept med choklad
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Vegansk Tårta Choklad – Bra Recept – Raw – Chokladtårta
Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt
Fler tips på fikabröd
15 bästa recepten med dadlar
Kardemummakakor Med Dadlar – Glutenfria – Bra Energi
Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan
Glutenfri Toscakaka Med Päron – Toscatårta – Vegansk Och Sockerfri
Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk