Glutenfria Och Veganska Baguetter- Bra Recept

Glutenfria och veganska baguetter – frasiga, saftiga och perfekta till helgfrukosten eller till en god soppa.

Att baka glutenfritt behöver varken vara svårt eller kompromissa med smaken. De här glutenfria baguetterna är ett av mina absoluta favoritrecept när jag vill ha ett luftigt och frasigt bröd som ändå känns rejält. De funkar lika bra till frukost som till soppa eller en lyxig helgbrunch.

Receptet är naturligt glutenfritt och bakat med en blandning av bovetemjöl, majsmjöl och durramjöl – tre favoriter i mitt kök som ger både bra konsistens och mild smak. Med hjälp av fiberhusk och chiafrön får baguetterna dessutom fin struktur utan att smula sönder.

Här kommer receptet på dessa goda glutenfria baguetter – steg för steg!

Bra recept på glutenfria och veganska baguetter

Inga betyg än
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 2 baguetter

Ingredienser
  

  • 20 g jäst
  • 4,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl durramjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl fiberhusk

Instruktioner
 

  • Börja med att plocka fram alla ingredienser och köksredskap du behöver.
  • Smula jästen i en bunke.
  • Mät upp fingervarmt vatten ur kranen (cirka 37 grader)
  • Lös jästen i vattnet och tillsätt sedan olivolja och agavesirap. Vispa samman.
  • Tag fram en ny bunke och blanda ihop alla torra ingredienser utom fiberhusk.
  • Tillsätt mjölblandningen lite i taget till vätskan och vispa degen med en elvisp i cirka 5 minuter.
  • Vispa slutligen ner fiberhusken i några minuter och se till att det inte blir några klumpar.
  • Låt degen jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.

Utbak

  • Man kan skaka och snurra bunken lite så att degen lossnar innan man häller ut den på ett mjölat bakbord.
  • Dela upp degen i 2 lika stora delar.
  • Rulla degen till 2 avlånga baguetter.
  • Placera bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå och vila i cirka 10-20 minuter.
  • Pensla baguetterna med lite vatten och snitta dem sedan med en vass kniv.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Grädda baguetterna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Låt svalna (gärna på galler) innan de skivas upp. Om de inte får svalna helt innan de skivas upp kan de vara kladdiga.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga glutenfria baguetter med exempelvis ett gott pålägg som kokosost, paprika och mache eller varför inte med en god röra? Och kanske servera dem till en god Sötpotatissoppa Med Kokosmjölk Och Asiatiska Kryddor

Se receptfilmen på min YouTube kanal Healthcreators Vegan Kitchen

Receptfilm – Glutenfria och veganska baguetter – bra recept

Bästa tipsen

Bästa elvispen från Dualit – ett måste i mitt kök

Följ mig på YouTube på Healthcreators Vegan kitchen och gå min onlinekurs i glutenfritt bröd – GRATIS!

YouTubekanalen Healthcreators Vegan Kitchen hittar du här

Kursen hittar du här!

Fler recept på glutenfritt bröd

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Rödbetsscones – glutenfria och veganska

Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa

Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt

Glutenfria Bananscones – Bra Recept – Vegan

Alla recept på glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Se exempel på veganskt smör, ost och pålägg

Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept

Hemmagjort Veganskt Smör – Enkelt Och Bra Recept

Veganskt Pålägg – Krämigt Och Gott Sojasmör

Ljummen Rödbetshummus Med Nyttig Och Bra Sallad

Till startsidan Healthcreator.se

Healthcreator.se | Vegansk mat – glutenfri och sockerfri

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet