Här kommer ett tips på gott och nyttigt julgodis. Dessa mullbärs praliner med smak av kanel, kokos och vanilj är riktigt goda. Så när du ska laga raw food bollar nästa gång borde du testa detta recept. Att variera dadlarna med mullbär eller fikon kan verkligen rekommenderas.
Mullbär är rika på näringsämnen, vitaminer och antioxidanter och kan även betecknas som superbär.
Blötlägg gärna valnötter och cashewnötter innan och häll sedan bort vattnet. De gör de enklare för magen att smälta.
Recept på praliner med mullbär, kanel och vanilj – raw food bollar
Ingredienser
- 50 g valnötter
- 100 g naturella cashewnötter
- 100 g torkade mullbär
- 2 msk kokosolja
- 2 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kanelpulver
- 2 msk kokosflingor
Topping
- 2 msk kokosflingor
- 2 tsk kanelpulver
Instruktioner
- Mixa nötterna fint i en matberedare.
- Tillsätt mullbären och mixa med dom.
- Häll i en kokosoljan, kanel, vaniljpulver och kokosflingor och mixa en stund till.
- Forma och rulla till bollar.
- Rulla pralinerna i kokosflingor och placera eventuellt i knäckformar.
- Pudra lite kanel över dem.
- Ställ in i kylen cirka 20 minuter innan servering.
- Förvaras i kyl eller frys.
Smakliga praliner med mullbär – raw food bollar.
Fler tips på goda raw food bollar
Chokladbollar Utan Smör – Raw Food Bollar – Vegan
Dadelbollar Med Saffran – Bra Raw Food Bollar
Chiabollar Raw Food Bollar Lakrits Och Choklad – Glutenfritt
Tips på goda mjuka kakor
Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan | Healthcreator.se
Cheesecake No Bake Choklad Och Pepparkaka – Glutenfri Vegan
Glutenfri Mjuk Pepparkaka Med Hemmagjord Pepparkakskrydda – Vegan