– Samarbete med Årstidernas veganska matkasse. –
Vill här tipsa om ett par supergoda och lättlagade indiska linsbullar – glutenfria vegobullar.
Vad man vill äta till är valfritt men att servera dem tillsammans med kvisttomater, sallad och finhackad lök och fylla ett par glutenfria tortillas med allt detta kan vara gott. Toppa gärna med lite chiliringar (uppskivad färsk chili).
Receptet på indiska linsbullar – glutenfria vegobullar kommer från Årstidernas veganska matkasse.
Recept på Supergoda indiska linsbullar – glutenfria vegobullar
Ingredienser
- 200 g röda linser (blötlagda)
- madrascurry (efter smak) (eller blanda en egen: Koriander, spiskummin, kanel, nejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, muskotnöt, svartpeppar, fänkål och röd chili)
- 1 st. vitlökskrydda (pressad)
- 0,5 st. lök (finhackad)
- 2 st. squash (finrivna och urkramade)
- färsk chili (efter smak)
- 0,5 st. knippe persilja
- olivolja
- havssalt
- svartpeppar
Instruktioner
- Häll av vattnet från linserna och låt rinna av. Lägg undan 0,5 dl hela linser och spara till senare.
- Häll resten av linserna i en matberedare eller mixer och mixa till en grov färs.
- Vänd ner de hela linserna i linsfärsen. Tillsätt madrascurry, 1 pressad vitlöksklyfta, lök, squash, finhackad chili och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Hetta upp 1-2 dl olivolja i en gjutjärnsgryta eller en stor stekpanna.
- Forma linsfärsen till små kulor (stora som golfbollar ungefär) och platta till dem lätt med handflatan så att de blir lite tjockare på mitten.
- Stek linsbullarna gyllene och frasiga i den heta oljan, cirka 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smakliga indiska linsbullar – glutenfria vegobullar.