Vill du ha en växtbaserad / vegansk variant av julskinka som smakar fantastiskt? Jag valde en färdigrökt tofu för detta recept, vilket gör det både enkelt och gott! Den griljerade tofun är glutenfri, äggfri och helt vegansk – perfekt för julbordet.
Observera att även om vetebaserade produkter ibland blir glutenfria under fermentering, är det alltid bra att dubbelkolla innehållsförteckningen om du har allergi.
Det här är vegansk julmat när den är som bäst – enkel, smakrik och älskad av alla!
Receptet på griljerad tofu / vegansk julskinka är glutenfritt, äggfritt, och veganskt / växtbaserat.
Recept på vegansk julskinka – griljerad tofu – gott på julbordet
Ingredienser
- 2 paket alspånsrökt tofu
Griljering
- 3 msk senap
- 1 msk kokosgrädde eller annan växtbaserad grädde
- 2 msk agavesirap
- 1 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk kanel
- 1 msk pofiber
Garnering
- pofiber
- hela torkade nejlikor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop griljeringen.
- Bred ut blandningen ovan och runt om hela tofun.
- Strö över lite pofiber och stick ner nejlikor på toppen.
- Griljera i 10–15 min. Skär julskinkan i skivor och servera.
Smaklig vegansk julskinka / griljerad tofu.
Var lite skeptisk innan…men denna kommer utan tvekan vara given på julbordet!
Såååå gott!!