2 bowls med sojabönor och mango.

Bowl Med Gröna Sojabönor Mango Och Majonnäs

Snabblagad och fräsch sommarmat när den är som bäst. Veggie bowl med gröna sojabönor, mango och wasabi-majonnäs. Det är enkelt att göra en hemmagjord majonnäs på uppvispat kikärtsspad, s.k. aquafaba. Se recept via länk nedan. Men det går även att köpa vegansk majonnäs i affären.

Övriga ingredienser är bland annat cashewnötter, glasnudlar, avokado, gurka, färsk koriander och granatäpplekärnor.

Receptet är veganskt / växtbaserat och glutenfritt.

Till efterrätt passar det bra att servera cantaloupe melon.

2 bowls med sojabönor och mango.

Recept på bowl med gröna sojabönor, mango och majonnäs

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2-3 st. avokado (eller 1 paket tärnade)
  • 1 pkt mango (250-300 g)
  • 1 pkt färdigkokta gröna sojabönor  (250 g)
  • 0,5 st. gurka
  • 0,5 st. kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter 
  • 1 pkt glasnudlar 
  • 1 st. lime 

Topping

  • skivad chili (efter smak)
  • tamari (glutenfri soja)
  • sesamfrön
  • 1 st. granatäpple (kärnorna)

Wasabi-majonnäs

Instruktioner
 

  • Pressa ut saft från limen. Blanda ihop wasabi-majonnäsen och ställ kallt.
  • Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
  • Skiva upp chili och ta ur kärnorna ur granatäpplet.
  • Tärna upp gurkan, kärna ur och skiva upp avokado och mango (om de inte redan är tärnade).
  • Koka sojabönorna i lätt saltat vatten i några minuter.
  • Häll av vattnet.
  • Fördela upp de olika ingredienserna snyggt i 4 skålar.
  • Toppa med granatäpplekärnor, färsk koriander, chili en skvätt tamari och sesamfrön.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga somriga bowls.

2 bowls med sojabönor och mango med melon vid sidan om.
Bowl med sojabönor och mango.

Fler recept på sommarmat

Grillad Aubergine Med Vitlöksdressing Och Rabarberchutney

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet