Om man så bara ska baka en endaste kaka denna jul så vill jag verkligen tipsa om denna läckra och utsökta cheesecake no bake choklad och pepparkaka som är en mini tårta som är glutenfri, raw och vegan.
Kakan blir väldigt mäktig/mättande, därför kan det räcka gott och väl med denna minitårta (även om man är 8 personer). Dessutom har man troligen en massa andra godsaker att också bjuda på kring jul.
Receptet på cheesecake no bake choklad och pepparkaka är veganskt, glutenfritt och utan vitt socker som vanligt med mina recept.
Recept på cheesecake no bake choklad och pepparkaka – glutenfri vegan
Ingredienser
Pepparkakskrydda
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 0,5 tsk malda nejlikor
Botten
Fyllning
- 2,5 dl naturella cashewnötter (blötlägg 2 timmar och häll bort vattnet)
- 0,5 dl kakao
- 0,5 dl agavesirap
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl kallpressad kokosolja
- 0,5 dl krämig kokosmjölk
- 1 nypa salt
- hälften av pepparkakskryddan
Topping
- physalis eller andra valfria bär
Instruktioner
Botten
- Rör ihop pepparkakskryddorna.
- Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
- Lägg till alla ingredienser till botten i en mixer och mixa tills degen håller samman.
- Pressa ut degen i en liten hög form med löstagbara kanter. Kakan blir högre ju mindre form du använder.
Fyllning
- Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring. Häll bort vattnet.
- Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare tills det blir helt slätt och krämigt.
- Placera ut fyllningen ovanpå botten, jämna ut med en slickepott och ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.
- Toppa tårtan med physalis eller andra bär.
Smaklig cheesecake no bake – choklad och pepparkaka.
Fler recept med choklad
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Vegansk Tårta Choklad – Bra Recept – Raw – Chokladtårta